PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot assegura estar «content» de vacunar-se amb AstraZeneca

Riva incideix en la importància de la vacunació

Per El Periòdic

El cap de Govern, Xavier Espot, rep la vacuna.
El cap de Govern, Xavier Espot, rep la vacuna. | SFGA / JAVILADOT

«Estic aquí per donar exemple, per demostrar davant la població que soc un ciutadà més que decideixo vacunar-me». Aquestes van ser les paraules del cap de Govern, Xavier Espot, moments previs a rebre la primera dosi el vaccí contra la Covid-19 a la plaça de braus d’Andorra la Vella. Espot va assegurar que la decisió de vacunar-se la va prendre «per protegir-me a mi mateix i la meva salut», ja que, va reiterar, «està demostrat que les conseqüències de contagiar-se són molt pitjors» que els possibles efectes adversos que pot tenir una vacuna. De fet, Espot va ser inoculat amb el fàrmac d’AstraZeneca, que és «potser aquell vaccí que ha generat més polèmica». Tot i això, va manifestar que «a mi no em suposa cap mena de problema, fins i tot em fa content poder-me vacunar amb AstraZeneca perquè d’aquesta manera puc exercir un rol exemplificador» de cara a aquelles persones que continuen tenint dubtes sobre el procés d’immunització. «És un dia molt feliç», ja que «fent això poso un granet de sorra significatiu per a la resolució de la pandèmia».

Així mateix, respecte dels més reticents, el cap de Govern va reconèixer que hi ha un percentatge significatiu de la població que està optant per no vacunar-se, i va apuntar que el que s’ha de plantejar el Govern és «fer més pedagogia», tot i considerar que «crec que n’hem fet molta, però potser no prou». Sigui com sigui, es va mostrar convençut que «després d’un any i mig en què tots nosaltres hem pres consciència dels estralls sanitaris, econòmics i socials que es deriven d’aquesta pandèmia, no tenim altra situació per superar-ho que no sigui la vacunació» i es va felicitar que «ja hem assolit un nivell d’immunitat que s’està traduint en unes dades sanitàries molt positives».

Un pas a la normalitat

Per la seva banda, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va rebre la seva dosi hores després que el cap de Govern, i va incidir en la importància de la vacunació com una «eina molt útil» per relaxar mesures i «reprendre la normalitat». En aquest sentit, la ministra va destacar que la cultura i l’esport han estat objecte de «molts esforços» en els protocols per assegurar que es poguessin celebrar diferents cites, i va indicar que es continua «treballant en els protocols» tenint en compte l’evolució de les dades sanitàries. Així, recordant que aquestes són positives, Riva va apuntar que això els fa estar «il·lusionats» que la situació encara pugui millorar més.

Pel que fa a la possibilitat que al setembre clubs com el MoraBanc puguin recuperar l’aforament de públic, la ministra va remarcar la importància d’assolir «la immunitat de grup» perquè el retorn a la normalitat sigui possible, insistint novament en la importància de la «immunització per reprendre els aforaments habituals», segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT