PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els bars es mostren molt satisfets amb l’obertura fins a la mitjanit

Medina estima en un 20% l’augment de la facturació amb el nou horari

Per Alba Llacuna

Terrasses de bars.
Terrasses de bars. | EL PERIÒDIC

«Molt bona notícia. Això és començar bé l’estiu». D’aquesta manera, el portaveu de la Unió de Bars, Francesc Medina, va mostrar la seva satisfacció amb l’anunci, dimecres, de permetre l’obertura de bars i cafeteries fins a mitjanit. Aquest nou horari, segons Medina, els hi permetrà recuperar «un 20% de la facturació» i començar a «cobrir el dia a dia». Tot i això, va insistir en què «la motxilla (les pèrdues que arrosseguen fins ara) pesa molt», però que «ajudarà a agafar aire» i veure el futur més immediat amb una mica més d’optimisme. Ara només els hi faltarà, per acabar de donar aquest impuls necessari al sector, que el temps acompanyi per animar la gent a passejar i a omplir les terrasses.

Tot i l’aire fresc que els suposa la nova mesura, l’ampliació de l’aforament segueix sent el punt a treballar. Per Medina, «ampliar-lo a l’interior entenem que és complicat i complex», però insisteix en les terrasses, i més, després de l’anunci del ministre de Salut, Joan Martinez Benazet, que aquest mes de juny ja no serà obligatori portar la mascareta a l’aire lliure.

Aquesta ampliació d’horaris, paral·lelament, tindrà un altre efecte positiu: recuperar gent que està en ERTOs. En aquest sentit, des de la Unió de Bars també és un símbol que, poc a poc, es va recuperant la normalitat. L’única por que tenen és que «hi hagi mancança de personal», perquè com recorda Medina, «no han vingut els temporers d’hostaleria d’estiu».

L’estiu, com va confirmar el portaveu de la Unió de Bars, «es preveu bo», tot i això miren més enllà i esperen que «no passi com l’any passat que va arribar setembre i octubre i es va tornar a tancar». En aquest sentit, Medina veu «més conscienciada» la gent sobre la pandèmia i, juntament, amb la vacunació, no creu que es torni a fer aquest pas enrere.

D’altra banda, pel que fa a la reunió del Govern amb els representants dels locals d’oci nocturn, el primer contacte ha servit perquè el sector traslladés les seves propostes i neguits a l’Executiu. De moment, no s’ha tancat cap cosa concreta, però sí que s’han començat a definir dues línies que consideren importants: la data d’obertura, que tot apunta que serà el juliol, i l’horari, on el Govern ha vist amb bons ulls allargar-lo més enllà de mitjanit per a aquest tipus de locals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT