PUBLICITAT

Inaugurada l’exposició ‘Arts&Crafts’ a Escaldes

Una mostra que promet anar canviant la seva temàtica durant l’estiu

Per Paris Mameghani

Tres de les set figures de ceràmica exposades de Jordi Casamajor.
Tres de les set figures de ceràmica exposades de Jordi Casamajor. | P. M.

L’artesania i més en particular la ceràmica, torna a agafar protagonisme en l’art contemporani i ha entrat de ple en el circuit de les galeries d’art. És per aquest motiu que la galeria Taranmana Art Gallery ofereix des del passat diumenge una exposició amb el títol Arts&Crafts Ceràmiques i, en la qual es pot observar una selecta mostra de peçes de ceràmica de cinc autors diferents. Entre els autors del certamen es troben Jordi Casamajor, Eve Ariza, Marta Bonilla, Valerie Rymarenko i Valeria Vasi. Aquests artistes són els escollits per a les mostres del primer període de l’exposició, ja que durant els pròxims mesos de juliol i agost es canviaran les ceràmiques i s’aniran afegint altres peces que no seran necessàriament d’aquest material ni dels mateixos autors. 

Així doncs, en aquest període de juny es pot veure a la galeria una varietat de peces de cinc creadors, totes elles molt diferents entre si i que responen a un llenguatge molt personal amb diferents textures, materials i formes. A més, és important remarcar que cadascuna de les peces té una certa intenció. De fet, la primera que es pot veure a l’entrada és una peça única de l’Eve Ariza, anomenada Blawling, un llibre d’animació que l’artista va dissenyar el 2012 i que està construïda en fusta de faig i ceràmica. Aquesta en particular és una obra especialment fràgil; no només pel seu suport, sinó perquè simbolitza la fragilitat de la comunicació entre els humans, ja que el llibre està format per una fila de bitlles que s’uneixen entre si. 

D’altra banda, trobem repartides tant a l’expositor exterior de la galeria com a l’interior, set petites escultures de ceràmica de l’investigador i divulgador d’art rupestre Jordi Casamajor, que és un artista nascut al país. La seva obra s’inspira en un món arrelat en el primitivisme i el simbolisme vinculat alhora a un bestiar màgic i fantàstic. És per això que a la mostra es pot contemplar per exemple la figura del Cavall solar, una peça que sorgeix arran de les antigues creences paganes en què el sol anava als lloms d’un animal. Del mateix Casamajor també es mostren les figures del Cavall blau o el Cérvol mític. Altrament, els impressionants patchworks de la Valerie Rymarenko són un altre punt d’interès de la mostra, amb dues peces d’art tèxtil.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT