La FAE entrega els premis dels Campionats Nacionals

Els guanyadors de la darrera campanya reben el guardó en un acte celebrat al Prat del Roure

Un moment de l’acte celebrat al Prat del Roure.
Un moment de l’acte celebrat al Prat del Roure. | FAE

Ahir es va celebrar l’entrega de premis dels Campionats Nacionals d’Andorra 2020-21. Amb un aforament limitat per les restriccions de la pandèmia, l’acte va tenir lloc, amb invitació prèvia, al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany.

Pel que fa als premiats dels Campionats d’Andorra, van anar pujant al podi instal·lat a l’escenari, amb la presència de la junta directiva de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), amb el president Josep Pintat al capdavant.

El premi al Mèrit Esportiu va ser per a l’Esquí Club Andorra (ECA). Segon va finalitzar el Soldeu Esquí Club (SEC), i tercer l’Esquí Club Ordino Arcalís (ECOA).
Pel que fa a l’esquí alpí, en supergegant, en sènior els campions van ser Matías Vargas (sènior), Jèssica Núñez (sub-21), Xavier Cornella (U21), Jordina Caminal (sub-18), Pere Cornella (sub-18), Aina Martí (sub-16), Pirmin Estruga (sub-16), Júlia Rodríguez (sub-14) i Auder Martin (sub-14). En la combinada, van ser campions Aina Martí (U16), Alvar Calvó (sub-16), Mar Gardella (sub-14) i Eric Mijtana (sub-14). En eslàlom, en sènior, els campions van ser Clàudia Mijares i Àlex Rius, en sub-21 Laia Robert i Xavier Cornella, en sub-18 Íria Medina i Arnau Calvó, en sub-16 Judit Cerqueda i Adrià Prats, i en sub-14 Mar Gardella i Jan Torres.

Així, al gegant, Clàudia Mijares i Àxel Esteve van guanyar en sèniors, Carla Mijares i Xavier Cornella en sub-21, mentre que en sub-18 els campions van ser Íria Medina i Aritz Àlvarez. En sub-16 es van imposar Aina Martí i Eric Ebri, en sub-14 Júlia Rodríguez i Hans Breitfuss, i en U12 Abril Carretero i Àlex Comellas.
A l’estil lliure es van disputar els Nacionals sub-15 i sub-11, amb Henry O’Meara i Biel Opoku campions. D’altra banda, en la modalitat surf de neu, tres categories es van jugar el títol: en sub-15, els campions van ser Nerea Fernández i Nahuel Tagliaferro, mentre que en sub-13 es va imposar Limay Tagliaferro, i en sub-11 Elisenda Gallardo.

En fons, en sub-14 van guanyar Alexandra Pereiro i Thomas Pereiro, mentre que en sub-12 la guanyadora va ser Aurem Pagés. Per últim, la classificació nacional de la Copa Promoció ha estat aquesta temporada per a l’Esquí Club Andorra (ECA), seguit per l’Esquí Club Ordino Arcalís (ECOA) i el Soldeu Esquí Club (SEC).