PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els propietaris insisteixen en la gratuïtat de la prova d’ADN

Vilamajó titlla de «broma» que no es faci cas als veterinaris

Per Lídia López

Un gos i la seva mestressa pels carrers d’Andorra.
Un gos i la seva mestressa pels carrers d’Andorra. | Maricel Blanch

Els propietaris de gossos mantenen el seu posicionament contrari a la prova d’ADN caní que sis dels set comuns, finalment, tiren endavant. Després de l’estira-i-arronsa amb els veterinaris, les corporacions inicien les extraccions el 15 de juny i n’allarguen la subvenció durant un any. Però és aquest punt el que xoca amb el Grup Animalista AND, que defensa que els comuns van anunciar un finançament a la totalitat de la prova, però que a efectes pràctics, hauran de fer front als 18,50 euros de l’extracció de sang dels gossos. És per aquest motiu que se senten enganyats i insisteixen que les corporacions se’n facin càrrec al 100%. 

«Jo no penso pagar aquests 18 euros, és cosa dels comuns, i si volen, que m’enviïn a la Batllia», va assegurar el portaveu del grup, Jaume Vilamajó, que també va proposar que aquesta acció que, en definitiva, «serà només un cop a la vida», es bonifiqui mitjançant la taxa de tinença de gossos de 25 euros que enguany ja s’aplica. 

A més, Vilamajó insisteix en el posicionament contrari a l’aplicació del genotipatge caní que van demostrar els veterinaris, i apunta que «és una broma que ni tan sols facin cas als veterinaris». En aquest sentit, també desconfia de l’èxit del sistema per l’adhesió del conjunt de propietaris: «tinc dubtes de si un caçador que tingui 25 gossos els portarà a tots». 

Per últim, el portaveu va retreure que els cònsols no informessin d’aquesta intenció abans de les eleccions i va compartir que «la gent està molt enfadada». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT