PUBLICITAT

Majoral espera que la parròquia rebi al juny el distintiu ‘Biosphere’

El reconeixement permet formar part d’un selecte grup de ciutats sostenibles

Per El Periòdic

Pla aeri de Sant Julià de Lòria.
Pla aeri de Sant Julià de Lòria. | ARXIU ANA

El Comú de Sant Julià de Lòria espera rebre al llarg d’aquest mes de juny el distintiu Biosphere de sostenibilitat turística, segons va anunciar ahir el cònsol major de la parròquia, Josep Majoral. Es tracta d’una certificació que atorga l’Institut de Turisme Responsable (ITR), i que compta amb el suport de la Unesco. Tal com va explicar el mandatari comunal, en aquests moments s’estan ultimant els detalls del dossier que s’ha de presentar per rebre aquest reconeixement i, per tant, «durant el mes de juny hauríem de tenir el vistiplau» per part de l’ITR si així ho considera. 

Per tal de rebre dita certificació, Majoral va indicar que és necessari agafar el compromís de relacionar totes aquelles iniciatives que es posen en marxa a nivell parroquial amb l’àmbit de la sostenibilitat, i «haver de tenir sempre al darrere de les orelles aquesta visió ja és important».

De fet, el dossier integra una sèrie de normatives «que avalen l’obligació d’haver d’anar endavant en aquest sentit de la sostenibilitat», i així s’exemplifica gràcies als treballs que el comú ja ha estat implementant durant aquest temps relacionats amb aspectes com la substitució de l’enllumenat públic per col·locar-hi il·luminació LED, o el Pla director de desenvolupament energètic. 

Des de la corporació són coneixedors que el turisme sostenible es troba actualment a l’alça, per la qual cosa representa un altre dels motius pels quals es treballa en aquesta direcció. Un cop es rebi el reconeixement, si és el cas, «passes a formar part d’una xarxa de ciutats que tenen aquest distintiu», per la qual cosa es generen «una sèrie de sinergies entre aquestes ciutats fins al punt de derivar-se turisme entre elles, i és això és el que ens va motivar a tirar endavant», va aclarir Majoral.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT