PUBLICITAT

El Govern anul·la el contracte per a la llei d’actius digitals

L’Executiu diu que seran les institucions del sector financer les que facin arribar informació als grups

Per El Periòdic

La presentació de la proposició de lleis pels grups de la majoria.
La presentació de la proposició de lleis pels grups de la majoria. | DEMÒCRATES

El Govern ha decidit finalment deixar sense efecte el contracte d’assessorament relacionat amb la proposició de llei de la representació digital d’actius mitjançant l’ús de la criptografia i de la tecnologia de llibre registre distribuït i blockchain.Tal com va informar ahir l’Executiu a través d’un comunicat, la decisió s’ha adoptat «amb la voluntat que siguin les institucions públiques del sector financer que, si ho consideren escaient, facin arribar la informació oportuna al voltant d’aquesta proposició de llei al Consell General per tal que els grups parlamentaris puguin desenvolupar la seva tasca al voltant del text normatiu».
El criteri de Govern favorable a la llei, publicat el passat mes de març, preveia que l’Executiu, conjuntament amb l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) i la Unitat d’Intel·ligència Financera d’Andorra (Uifand), hauria d’aportar informació addicional a aquesta normativa als grups parlamentaris per tal que aquests consideressin o no fer esmenes al text.
Així, tal com estipulava el criteri, es buscava «aportar informació complementària als grups parlamentaris a fi que puguin, si ho consideren oportú, esmenar l’actual proposició per assolir els beneficis que pretén minimitzant-ne els riscos». El Govern reitera com ja ho van fer la setmana passada que «en cap cas tenia la voluntat d’anar més enllà de les seves competències». És més, vol deixar clar que l’objectiu era «aprofundir sobre aspectes tècnics, com ara l’encaix amb la normativa andorrana, amb les directives europees associades al sector financer i amb les normes de lluita contra el blanqueig de capitals d’aquest text tan específic». Així i tot, reconeix que el redactat de l’edicte d’adjudicació de l’assessorament es va intitular «desafortunadament» ‘elaboració d’esmenes’ el que ha generat «una polèmica que no desvirtua l’oportunitat i necessitat d’una contractació com la que es volia portar a terme», defensen.
D’aquesta manera, el Govern preveu deixar sense efecte l’edicte de contractació publicat el passat dimecres al BOPA, la qual cosa es farà efectiva en la sessió de consell de ministres d’avui dimecres, segons s’explica a través del comunicat. La contractació d’una empresa d’assessorament per part del Govern va aixecar dures crítiques de tots els grups parlamentaris en considerar que s’estava fent una clara invasió de competències. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT