PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Es manté la tendència a la baixa i només es registren dos casos nous

Arriben 1.200 vacunes d’AstraZeneca procedents de França

Per El Periòdic

L’arribada de vacunes d’AstraZeneca de França, ahir.
L’arribada de vacunes d’AstraZeneca de França, ahir. | SAAS

Continua la tendència a la baixa en el nombre de casos actius. Segons va informar ahir el Ministeri de Salut, actualment són 123 les persones que tenen la malaltia activa, 19 menys que dilluns.

Així mateix, al llarg de les últimes 24 hores només s’han detectat dos positius, per la qual cosa el nombre de casos totals des de l’esclat de la pandèmia s’eleva fins als 13.729. Les recuperacions totals arriben a les 13.479 després que s’hagi donat d’alta a 21 persones i les defuncions es mantenen en 127.

La pressió hospitalària també continua sent favorable. En aquests moments només hi ha tres persones ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i no es registren ingressos ni a la Unitat de Cures Intensives (UCI) ni a la planta Covid del Cedre. Quant a la població escolar, actualment hi ha tres aules sota vigilància activa –una total i dues parcial– i set en vigilància passiva.

Finalment, pel que fa a la campanya de vacunació, el Govern va apuntar que ja s’han administrat 36.588 dosis. A més, ahir van arribar 1.200 vials d’AstraZenca procedents de França.

D’altra banda, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va anunciar un nou sistema de noms per a les variants de Covid-19. A partir d’ara, l’OMS utilitzarà lletres gregues per a referir-se a les variants detectades per primera vegada. Així, la variant del Regne Unit s’etiqueta com a Alfa, la de Sud-àfrica és Beta i l’Índia com a Delta. La del Brasil ha estat nomenada com la variant Gamma.

L’OMS va assenyalar que la mesura era per a simplificar les discussions, però també per a ajudar a eliminar alguna cosa de l’estigma dels noms. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT