PUBLICITAT

L'IPC avançat del maig situa la inflació interanual en l'1,2%

L'IPC avançat d’Espanya se situa al 2,7% i el de França a l'1,4%

Per El Periòdic

Una imatge d'un supermercat.
Una imatge d'un supermercat. | ARXIU ANA

 

La variació interanual estimada de l’IPC al mes de maig és de l'1,2%, segons el càlcul de l’indicador avançat, que ha fet públic aquest dimarts el departament d'Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, augmentaria dues dècimes respecte a l'índex del mes d'abril (1%).

Cal destacar que l’IPC avançat d’Espanya se situa al 2,7% i que si es confirma augmentaria cinc dècimes respecte a la variació registrada al mes d’abril. I que a França és de l'1,4%, la qual cosa suposaria una dècima respecte a la variació registrada al mes d’abril.

Aquest indicador avançat es calcula amb l’objectiu d’aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d’estadística de la UE. El càlcul es fa seguint la mateixa metodologia utilitzada per a l’IPC. La diferència entre ambdós indicadors rau en la informació utilitzada. Aquest indicador suposa un càlcul previ de l’IPC amb el 98% aproximat dels preus de maig entrats i per a les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix del mes anterior. Proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT