Primera delegació andorrana per a un concurs de vins
El Principat es consolida com una destinació gastronòmica mundial
Avui finalitza la novena edició del concurs Grenaches du Monde, que enguany ha vingut marcada per dos successos molt especials. En primer lloc, pel que fa a l’organització del concurs que, en un any marcat per la pandèmia de la Covid-19, s’ha ubicat en quatre localitzacions diferents amb la intenció de fer viatjar els vins en lloc dels jurats. Aquestes han estat Cebreros (Ávila), Châteauneuf-du-Pape i Rousillon (França) i Ascoli Piceno (Italia), tancant aquesta última l’edició actual.
Per altra banda, i el punt més rellevant, és la creació per primera vegada d’una Delegació Andorrana que ha participat activament en l’esdeveniment, consolidant així el país com a un destí gastronòmic important i de gran professionalitat en l’hosteleria a escala mundial.
Aquesta fita comença amb la presència de Frederic Galtier en les trobades de Microproductors, on entra en contacte amb la feina feta al Principat, i gràcies a la relació amb Josep Baeta, habitual en aquest tipus de concursos, i Fabrice Rieu, president del Concours de les Grenaches du Monde i copresident de la fira de vins Wine Paris, s’ha pogut culminar en aquesta col·laboració entre el Rosselló i Andorra.
Així doncs, Andorra esdevé un punt de referència turístic amb personal especialitzat en vins així com a professionals prescriptors acreditats i consolidats, oferint un gran valor a l’hosteleria del país.