PUBLICITAT

El Comú de Sant Julià de Lòria reactiva el menjador social de la Llar de Lòria

La capacitat de l’espai, no obstant això, queda limitada a tan sols 25 comensals

Per El Periòdic

La visita dels cònsols Josep Majoral i Mireia Codina a la Llar de Lòria.
La visita dels cònsols Josep Majoral i Mireia Codina a la Llar de Lòria. | ANA / M. P.

Després de més d’un any d’aturada a causa de la pandèmia, el Comú de Sant Julià de Lòria va reobrir ahir La cullera de la Llar, el menjador social de la Llar de Lòria que dona servei a la població major de 65 anys de la parròquia. El cònsol major lauredià, Josep Majoral, que va visitar les instal·lacions juntament amb altres membres de l’equip comunal, va manifestar que «per a nosaltres avui és un dia emotiu», ja que tot i que s’ha hagut de reduir la capacitat per tal de complir amb les mesures sanitàries, «els usuaris ens deien que ja tenien ganes que tornés a obrir».

En aquest sentit, el límit d’aforament per al menjador s’ha limitat a 25 persones, quan habitualment era de 70, per garantir així la distància social. A més a més, els 19 usuaris que van «estrenar» el servei ahir, i els que hi arribin posteriorment, poden gaudir d’un menú a un preu de 6 euros, que segons el criteri del comú és «força assequible». Així mateix, Majoral va destacar la importància que la gent gran «pugui recuperar aquesta part de vida social» que fa mesos van haver d’abandonar de manera obligada. 

Aprofitant l’ocasió, el cònsol va recordar altrament que el centre de dia lauredià, ubicat al mateix edifici de la Llar de Lòria, ja compta amb tot el mobiliari que faltava per arribar. Per tant, ara només falta que la Creu Roja, entitat que explotarà l’espai, finalitzi «els darrers matisos burocràtics» per poder-lo inaugurar. En aquest aspecte, Majoral va subratllar que «des de la corporació hem apostat per tota la part social» i així doncs, aquest és «un fet palpable». Malgrat que la pandèmia ha endarrerit la inauguració «per qüestions de seguretat», el cònsol va assegurar que «ben aviat el podrem obrir». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT