PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Sant Julià i l’Inter són els grans premiats d’una temporada històrica

Ambdós equips es reparteixen els títols d’una campanya marcada per graderies buides i sorpreses esportives

Per Marcos Bernat

Els equips destacats de la temporada.
Els equips destacats de la temporada. | El Periòdic

La final de Copa Constitució entre la UE Sant Julià i l’Atlètic Club d’Escaldes va determinar l’últim títol de la temporada 2020/2021, així com el tercer equip que anirà a Europa. Ha estat una campanya històrica, per les restriccions sanitàries que han deixat graderies buides, durant la majoria de partits, i amb moltes sorpreses, on conjunts inesperats han tocat el cel, mentre alguns favorits s’han quedat pel camí.

Els grans de la temporada 

Qui no va sorprendre en lliga va ser l’Inter Club d’Escaldes, que va revalidar el títol després d’haver-lo aconseguit la temporada passada. Els escaldencs van imposar la seva qualitat en la fase de play-off per a fer-se amb la primera plaça i classificar-se a les fases prèvies de la Champions League. No obstant això, no es pot dir que el quadre campió va tenir un camí de roses. I és que en començar la promoció pel campionat, els quatre primers es mantenien en una lleugera distància de tres punts. D’altra banda, els més exigents podran dir que la temporada de l’Inter no va ser tan bona com la de l’any passat, ja que a la Copa van caure eliminats en semifinals davant una gran UE Sant Julià.

La UE Sant Julià s’ha convertit en una de les grans revelacions d’enguany. Tot i que compta amb una important història al Principat, des del club no esperaven tocar metall ni ficar-se a Europa en un any «de transició» cap a un projecte ambiciós. L’esquadra laurediana no va començar al millor nivell, però en la segona part de competició es va posar a l’altura dels més grans. Després de lluitar la lliga fins a la recta final, es van quedar amb la segona plaça i un passi a la Conference League. Un premi que es va engrandir amb la consecució de la Copa Constitució, després de vèncer l’Atlètic Club d’Escaldes en la final de diumenge passat.

Dos equips, un bitllet europeu

Si va haver-hi un interessat en aquesta final de Copa, sens dubte va ser l’FC Santa Coloma. Els colomencs es van emportar un respectable tercer lloc en lliga, però no semblava suficient per a un equip acostumat a aixecar copes. Així i tot, la victòria laurediana en la Copa els va donar el passi a la Conference League, completant la llista de representants andorrans en les competicions UEFA. Pel que fa a la seva trajectòria copera va posar fi en semifinals, després de topar-se amb un nou convidat per a unir-se als grans: l’Atlètic.

La temporada de l’Atlètic Club d’Escaldes ha estat tan meritòria com frustrant per als seus aficionats. El club va fer un pas de gegant respecte a altres edicions, amb una plantilla de garanties i una estructura cada vegada més professional. Fruit d’això, van disputar la fase de play-off de lliga i la final de Copa, però van caure en totes dues i la vista ja està posada a planificar la següent campanya.

En plena lluita per diferents interessos, dos equips es van acostar a les vacances abans del que es podia esperar i les seves aspiracions van quedar frustrades a dos mesos de què finalitzés la competició. És el cas de la UE Engordany i de la UE Santa Coloma, que van viure un últim tram de competició sense passar molts nervis, però amb menys motivacions que els seus adversaris. 

La UE Engordany es va emportar un  cop dur el mes d’abril, quedant fora de la disputa pel títol de lliga en l’última jornada de la fase regular. Amb els punts collits fins a aquell moment i la clara diferència amb els llocs de descens, el club es va quedar sense objectius abans del que es preveia i va acabar cinquè.

En la mateixa línia, es va trobar la UE Santa Coloma. En el seu cas, van romandre en terra de ningú durant una mica més de temps. La superioritat respecte als dos últims classificats i les escasses possibilitats de pujar-se al vaixell dels equips al capdavant, van fer que gran part de la campanya fos còmoda, però intranscendent. Finalment, el conjunt colomenc va acabar ocupant la sisena posició.

La lluita per la permanència

En la fatídica lluita per la permanència el CE Carroi va marcar diferències en el play-off de salvació i es va afermar en el penúltim lloc per a disputar la promoció davant el FS La Massana, equip de la Lliga Unida. L’eliminatòria es decidirà demà, però el conjunt de Primera compta amb avantatge després de guanya el primer partit per 0-2.

Per part seva, a la Penya Encarnada d’Andorra se li va quedar gran la Lliga Multisegur, després d’haver aconseguit l’ascens l’any anterior. Amb set punts en el seu caseller (cap durant la promoció de descens) va consumar el descens per a donar pas a un FC Ordino intractable en la categoria de plata, on va eixir campió, que torna a Primera Divisió amb un projecte que, fins al moment, convida a l’optimisme. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT