PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les agències de viatges respiren amb l’allargament dels ERTOs

L’associació assegura que la reactivació va molt lenta i no és immediata

Per Alba Llacuna

Un grup de turistes arribant a un hotel del Principat.
Un grup de turistes arribant a un hotel del Principat. | Maricel Blanch

Dijous a la tarda el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, anunciava l’allargament dels ERTOS més enllà del 30 de juny. Des del mateix instant, les agències de viatges s’han sentit «alleugerides», ja que, com assegura la vocal de l’Associació d’Agències de Viatges d’Andorra (AAVA), Maica Terrones, «la nostra situació encara és bastant crítica i depenem d’aquestes ajudes per poder continuar treballant mentre que la part del turisme no s’acaba de reactivar».

Una reactivació que no esperen, pel que fa a receptius, fins a la temporada d’hivern, mentre que, pels emissors, segons va indicar Terrones, «més o menys van recuperant l’activitat, però aquesta recuperació és bastant lenta perquè la mobilitat no es reactiva al 100% d’avui per demà, sinó que serà de mica en mica».

Aquesta millora de la situació del sector també vindrà marcada, en part, per la implantació del passaport verd «perquè es pugui incentivar una mica més la mobilitat». De moment, però, estan a l’expectativa de saber amb exactitud el seu funcionament per tal de poder adaptar-se i incloure’l dins de les seves tasques diàries.

A causa que la recuperació és lenta, Terrones va insistir que «necessitem aquestes ajudes per poder subsistir aquests últims mesos que ens queden de situació crítica» i poder «assumir tots els costos» que es deriven del fet que han de romandre oberts per atendre clients, com els lloguers, el telèfon o l’electricitat. De totes maneres, des de l’AAVA van assegurar que «comencem a veure el final del túnel».

El que continuen esperant des de l’associació és que des de l’Executiu se’ls confirmi quin dia poden realitzar la reunió amb el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Presidència, Economia i Empresa per informar-los de primera mà sobre la situació del sector i que «vegin que els ERTOs, en aquest moment, són indispensables», va recalcar Terrones. Malgrat aquesta reunió pendent, la vocal de l'AAVA va apuntar que aquest diàleg constant sí que l’han pogut fer amb l’antiga ministra de Turisme, Verònica Canals, i membres de diferents grups parlamentaris que s’han interessat per aquest col·lectiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT