PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

França enviarà 12.000 vacunes d’AstraZeneca la setmana vinent

Salut anuncia 11 nous positius i es registren un total de quatre pacients ingressats, però cap a l’UCI

Per Marcos Bernat

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa d’actualització sanitària.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa d’actualització sanitària. | SFGA/JAViladot

Andorra rebrà un total de 12.000 dosis d’AstraZeneca procedents de França la pròxima setmana, segons va explicar ahir el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa d’actualització sanitària. Les vacunes previstes a rebre estaven fabricades per Moderna. No obstant això, l’acord amb el país veí del nord va canviar a causa d’una petició expressa del Govern, tal com va apuntar el ministre: «El laboratori Moderna ha tingut retards en molts països, i per això hem renegociat l’acord amb França perquè ens subministrin AstraZeneca».

Davant les discrepàncies que han generat els diferents tipus de vacunes, Benazet va voler destacar que el Principat segueix amb la seva estratègia de vacunació, basada en administrar les dosis provinents de qualsevol laboratori autoritzat. «És molt important entendre que hi ha evidències científiques que afirmen que totes les vacunes en el mercat donen resultats.», va manifestar.

D’altra banda, el màxim responsable de Salut al país va reiterar que, durant el mes de juny, totes les persones que ho desitgin, podran rebre la primera dosi, ja que «portem un ritme molt bo». En aquest sentit, durant el dia d’ahir es van injectar un total de 1.092 dosis de Pfizer. Per continuar amb la bona dinàmica, Benazet va animar la població a inscriure’s a la plataforma de vacunació, en la qual ja hi ha un total de 44.400 ciutadans apuntats. A més, cal destacar que ahir l’EMA va autoritzar la vacunació per als adolescents d’entre 12 i 15 anys.

Pel que respecta als números, en les últimes hores es van registrar 11 nous positius al país, els casos actius són 150 i el nombre de casos totals des de l’inici de la pandèmia és de 13.693. A més, el nombre de defuncions es manté en 127.

En relació a la pressió hospitalària, tan sols es van registrar quatre pacients ingressats, que estan a planta, mentre que no hi ha cap persona a la Unitat de Cuidats Intensius (UCI). 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT