PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El sector de l’oci nocturn demanarà al Govern ampliar l’horari d’obertura

El gremi creu que els ERTOs ampliats no són una solució suficient

Per Marcos Bernat

El DJ Marc Montalvo durant una sessió abans de la pandèmia.
El DJ Marc Montalvo durant una sessió abans de la pandèmia. | Wolves Nights

L’oci nocturn demanarà al Govern que s’ampliï l’hora d’obertura en la reunió que mantindran els representants del sector amb el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, la pròxima setmana. Així ho va explicar el gerent de locals d’oci nocturn, Carlos Nascimento, que sosté que és «totalment il·lògic exercir l’activitat tan sols fins a les 21.00 hores».

Nascimento va assegurar que, «ara per ara, el més necessari és aquesta ampliació d’horari, fins i tot per sobre d’augmentar l’aforament dels locals». A més, va argumentar la seva opinió explicant que «l’important és poder servir la gent quan els bars i restaurants estiguin tancats. Com a mínim, esperem que hi hagi un marge perquè es pugui prendre dues copes havent sopat».

En la mateixa línia, el professional del sector va recalcar que obrir en les mateixes condicions que els bars no és una solució als problemes que està patint el gremi: «No ha obert ningú. Si deixessin servir fins a un horari millor, pot ser que mereixi la mena, però d’aquesta manera no». Es tracta de la mateixa opinió que segueix Kryistel Barilaro, la propietària de la discoteca Eivissa Experience, que va manifestar que, amb aquesta opció, no cobreixen les necessitats dels seus clients: «Si hem d’acabar a la mateixa hora que els restaurants, els nostres clients no vindran».

Cal destacar que, des de fa dos mesos, els locals d’oci nocturn poden dur a terme la seva activitat amb les mateixes condicions que els bars, però aquesta mesura va provocar que el Govern deixés de pagar el total de les despeses de lloguer i de llum dels locals, que ara han d’assumir el 25 i 50% de les quotes respectivament. No obstant això, tots dos propietaris assumeixen les despeses amb els negocis tancats, ja que «no és viable» obrir al públic amb aquestes condicions.

D’altra banda, recentment, el Govern va aprovar allargar els ERTOs en el sector de l’oci nocturn, així com en el de les agències de viatge, que tenien previst finalitzar el pròxim 30 de juny. D’aquesta manera, s’allargaran per un període de 90 dies. Tot i això, Nascimento considera que aquesta decisió no soluciona els problemes de molts establiments: «No influeix perquè la majoria, sobretot en discoteques, tenim personals amb contractes que es renoven mensualment». En aquest sentit, apuntava que «en els pubs i bars sí que hi ha hagut treballadors en ERTO», tot i que, en els seus locals, estan de nou treballant. D’altra banda, el gerent va opinar que «cobrir les despeses dels lloguers hagués sigut una millor solució». 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT