PUBLICITAT

Andorra la Vella

La selecció femenina de rugbi va a Sèrbia a disputar l’europeu de set

Les jugadores estaran dirigides per Dani Raya i Sebastián Barrera, i intentaran millorar el cinquè lloc del 2019

Per David Sansaloni

Sebastián Barrera, Jean Marc Flaux i Dani Raya a la roda de premsa de la selecció.
Sebastián Barrera, Jean Marc Flaux i Dani Raya a la roda de premsa de la selecció. | EL PERIÒDIC

La selecció femenina de rugbi viatjarà el pròxim dimarts a Sèrbia per a disputar el Rugby Europe Sevens Women. El combinat, dirigit per Dani Raya i Sebastián Barrera, està amb moltes ganes i il·lusió per competir i superar el cinquè lloc que van aconseguir el 2019. Ambdós seleccionadors han confirmat que «ha sigut molt difícil tancar la llista de 12 convocades. Hi ha moltes jugadores que s’han quedat fora de la llista i que, per nivell i constància, podrien ser aquí perfectament». Aquesta data fa confirmar el bon moment pel qual està passant el rugbi femení andorrà, amb més llicències que mai i, en el cas del VPC, demostrant-ho amb nivell i fets a la Divisió d’Honor catalana.


Un total de nou seleccions, incloent-hi Andorra, participaran en aquest europeu. El grup A estarà format per Israel, Lituània i Luxemburg; al B estaran Àustria, Croàcia i Bulgària; i el grup C el formaran Andorra, Letònia i Mònaco. A priori, i dit amb paraules de Raya, Israel surt com a preferida al campionat, i és que el combinat hebreu ha descendit de la categoria superior i presenta un equip molt a tenir en compte.
Tant les noies com la federació reben amb molta alegria aquest esdeveniment, després d’estar tant de temps sense poder competir a causa de la pandèmia. La tornada de les competicions internacionals fa veure que el context varia positivament, tot i que encara hi ha molts països, i potències del rugbi, que no hi poden participar a causa dels protocols propis de cada Estat.


Les jugadores que han estat convocades per Raya i Barrera no jugaran avui amb el VPC el partit referent a la Copa Catalana contra el Poble Nou, a l’Estadi Nacional. Les noies ja van entrenar ahir al Comunal i divendres debutaran davant Mònaco. Davant el dubte de com s’han preparat la resta de seleccions en aquest context de Covid-19, Raya té clar que «no sabem com s’hauran preparat la resta de combinats, però nosaltres arribem en un molt bon moment».


Per la seva part, el president de la federació de rugbi, Jean Marc Flaux, va mostrar el seu entusiasme per tornar a aquest tipus d’esdeveniments. «Després de tant de temps sense poder vestir la samarreta de la selecció desitjo que vagin allí i que gaudeixin al màxim», va declarar Flaux.


Les noies escollides pels seleccionadors ha sigut les següents: Anna Albalat (VPC Andorra Rugby XV), Mariona Barcons (VPC Andorra Rugby XV), Paula Calvo (VPC Andorra Rugby XV), Sara Casanova (VPC Andorra Rugby XV), Erika Maldonado (Club Rugby Amateur de Balagne), Carla Micas (VPC Andorra Rugby XV), Nadia Olm (VPC Andorra Rugby XV), Celia Palumbo (Rugby Club Jacou Montpellier Nord), Noelia Pauls (Rugby Club Jacou Montpellier Nord), Noa Sánchez (VPC Andorra Rugby XV), Patricia Sucarrat (Toulouse Cheminots Marengo’s) i Virginia Graell (VPC Andorra Rugby XV). 

 

Sebastián Barrera - Seleccionador

«Hi ha moltes jugadores que s’han quedat fora de la llista i que, per nivell i constància podrien estar aquí perfectament»

Dani Raya - Seleccionador

«No sabem com s’hauran preparat la resta de combinats, però nosaltres arribem en un molt bon moment»

Jean Marc Flaux - President Federació de Rugbi

«Després de tant de temps sense poder vestir la samarreta de la selecció desitjo que vagin allí i que gaudeixin al màxim»

PUBLICITAT
PUBLICITAT