PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ordino Arcalís ajorna part de les inversions per la pandèmia

La corporació creu que l’acord amb Saetde ha ajudat a frenar l’impacte

Per Lídia López

Imatge de les instal·lacions d’Ordino Arcalís.
Imatge de les instal·lacions d’Ordino Arcalís. | Grandvalira

El Comú d’Ordino va donar el vistiplau ahir a l’actualització del Pla director d’Ordino Arcalís, aprovat pel Consell d’Administració de Secnoa. Tal com va detallar el cònsol major, Josep Àngel Mortés, en la roda de premsa posterior al Consell de Comú tradicional de Sancogesma, la modificació del text proposa l’ajornament d’algunes de les inversions previstes, en resposta als efectes que ha tingut la pandèmia en la darrera temporada d’hivern. «Dins l’acord de socis amb Saetde, s’estableix que el Pla director és un marc d’acció, però també un document viu que s’adaptarà al dia a dia», va puntualitzar el cònsol, que també va reconèixer que «difícilment serà possible mantenir les inversions que hi havia».

El principal canvi té quatre actuacions com a protagonistes: d’una banda, es dona prioritat a la creació del nou Mirador Solar a Tristaina i a la redistribució de l’escola d’esquí a la zona dels Planells; i de l’altra, es deixen en espera les remodelacions als edificis de l’Hortell i la Coma. En aquest sentit, Mortés va explicar que els projectes que tiren endavant, es volen tenir enllestits «per a la pròxima temporada», mentre que pels ajornats, va indicar que «es treballarà sobre la marxa» per tal de poder-les recuperar tan aviat com la situació econòmica ho permeti. En la mateixa línia, la cònsol menor, Eva Choy, va recalcar que «el volum total d’inversió previst és el mateix, la cosa és que s’ha dilatat en el temps».

En qualsevol cas, pel que fa al cop econòmic fruit de la pandèmia del coronavirus, Mortés va apuntar que «sort que vam tancar l’operació amb Saetde perquè ens hauríem trobat en una situació complicadíssima». 

El futur de l’hotel Casamanya

Pel que fa a altres qüestions tractades a la sessió, la consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, va demanar més informació sobre la taula de treball entre la corporació i el Quart d’Ordino al voltant de les possibles sortides a l’hotel Casamanya, lamentant que «no se’ns tingui en compte a l’oposició per tirar endavant propostes». «És important que treballem conjuntament per trobar-li la funció més interessant per a la parròquia», va insistir Tudó. D’aquesta manera, Mortés va admetre que, actualment, hi ha tres projectes ferms sobre la taula: l’establiment dels habitatges pels treballadors del futur centre de recerca de Grifols o l’aterrada d’un nou supermercat, entre d’altres. «Estem encantats que es vagi dibuixant una possible sortida per aquest edifici», va declarar. 

La mateixa consellera de l’oposició també va voler tractar el desacord dels veïns de la Cortinada per l’establiment d’una planta de compostatge a la zona. «Els veïns estan enfadats: pensen que el camí no està adaptat i els fa por que es trenqui l’entorn natural i romànic de la zona». En resposta, el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Eduard Betriu, va recalcar que «hem parlat amb els veïns i ho han entès», pel fet que es tractaran únicament residus comunals provinents de les tasques de poda i desbrossa que «no provocaran mala olor». Mentre que, sobre l’estat del vial d’accés, el cònsol va assegurar que s’està a punt d’arribar a un acord per fer les reparacions necessàries, que no aniran a càrrec del comú per ser un terreny privat, però pot avançar part dels diners, a retornar després. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT