PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

350 infants participaran en la setmana del medi ambient

Els alumnes de Primera Ensenyança duran a terme diverses activitats

Per Marcos Bernat

Cèlia Vendrell i Isabel Rogé durant la presentació.
Cèlia Vendrell i Isabel Rogé durant la presentació. | ANA/M. F.

El Comú d’Escaldes-Engordany commemorarà el Dia Mundial del Medi Ambient, que té lloc el pròxim 5 de juny, amb l’organització d’unes activitats que comptaran amb la participació de 350 nens i nenes i que duraran una setmana. Els infants apuntats a aquests esdeveniments són estudiants de Primera Ensenyança, de cinc a 12 anys, dels tres sistemes educatius del país.

La consellera de Medi Ambient del comú escaldenc, Cèlia Vendrell, va explicar que la intenció és que els escolars siguin «actors actius», i va apuntar que l’objectiu és «incidir en la sensibilització» sobre la cura del medi ambient. Cal destacar que, depenent la franja d’edat, es realitzarà una activitat o una altra. En aquest sentit, la jardineria anirà destinada a un total de 100 alumnes, que seran els més petits, perquè puguin «aprendre bones maneres de tractar les plantes, sense utilitzar productes químics», segons va explicar la cap del Departament de Medi Ambient, Isabel Rogé.

D’altra banda, 150 estudiants participaran en el taller d’orientació i l’excursió al Rec del Solà durant tota la setmana, on coneixeran «la flora i la fauna de la zona», que, segons Rogé «és diferent» a la d’altres llocs del Principat pel seu caràcter «mediterrani». Sobre aquest aspecte, també va destacar que els infants desconeixen més el lloc respecte a altres punts d’interès: «Es coneix molt la vall del Madriu, però el Rec del Solà no tant». A més, la pràctica d’orientació es basarà en ensenyar als participants a saber guiar-se amb un mapa i una brúixola.

Finalment, hi haurà una altra activitat per a fomentar el reciclatge, ensenyant als nens i nenes d’entre vuit i 12 anys a saber «en quin contenidor s’ha de tirar cada cosa». Aquesta iniciativa disposarà de 100 estudiants als quals se’ls mostraran els diferents contenidors de la parròquia, acabant la visita a la minideixalleria del Fener. D’altra banda, també se’ls ensenyarà a utilitzar  l’aplicació Reciclem bé, posada en marxa pels set comuns per millorar la qualitat dels elements que s’aboquin al contenidor. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT