PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc comença a perfilar la plantilla per a la temporada vinent

Moussa Diagne va ser el primer en renovar, i tot apunta que el pròxim podria ser Babatunde Olumuyiwa

Per David Sansaloni

Babatunde Olumuyiwa aconsegueix el mate en un partit contra el Movistar Estudiantes aquesta temporada.
Babatunde Olumuyiwa aconsegueix el mate en un partit contra el Movistar Estudiantes aquesta temporada. | acb Photo / J. Pelegrín

El MoraBanc ha acabat la feina a la pista aquesta temporada, pero les tasques als despatxos segueixen estant presents. Moussa Diagne va ser el primer en renovar i vestirà la samarreta tricolor la pròxima temporada. El pivot senegalès, de 27 anys i 2,11 metres, viurà la seva cinquena campanya al Principat. El jugador de Guédiawaye només ha jugat un partit aquesta temporada, i va ser el 19 de novembre contra el Telenet Giants Antwerp. Va disputar 10 minuts, aportant un punt i dos rebots. El passat mes de febrer va ser operat d’una hèrnia discal i ja no va tornar a estar disponible. No obstant això, Diagne vol tornar a ser el jugador franquícia de l’equip i «tornar aquest favor que m’ha fet el club, amb cistelles, punts, i amb victòries als partits la temporada vinent». El senegalés també va tenir problemes físics la temporada passada i la va passar quasi en blanc, i tot i això encara va estar en el radar de l’Unicaja. L’any passat tan sols va poder disputar 15 partits de la Lliga Endesa. A l’Eurocup del mateix curs va jugar nou partits amb 16 minuts de mitjana i anotant 7,4 punts, 5,1 rebots i 12,3 de valoració. Tanmateix, Diagne ja no va disputar la fase final de l’ACB per una lesió al peroné. 


La renovació del jugador, tot i ser a la baixa, ha estat rebuda amb alegria pels aficionats, pel mateix president i pel director esportiu. El mateix Francesc Solana va recalcar que «parlem d’un jugador molt valorat i volgut pels nostres aficionats. Ha passat per moments difícils per les lesions, però la recuperació del Moussa Diagne va per bon camí i ens fa il·lusió que vulgui seguir una temporada més aquí». Per la seva part, el president del MoraBanc, Gorka Aixàs, va reafirmar l’operació afirmant que «si renova és perquè confiem en ell, lògicament. Tenim al millor Moussa que hem vist aquí».

El pròxim en passar per les oficines del club està previst que sigui el pivot de Sierra Leone, Babatunde Olumuyiwa. El club ja li ha oferit la renovació i aquesta sembla que va per bon camí. Tunde va arribar l’any passat a la disciplina tricolor i el rendiment del jugador ha agradat molt als dirigents i entrenador. 
Pel que respecta a l’entrenador, Ibon Navarro, el mateix Aixàs va comentar que encara li queda un any de contracte i que, «portem treballant amb ell des de fa temps, planificant la pròxima temporada. No ens ha transmès res que ens indiqui el contrari».

A hores d’ara, el MoraBanc té 10 jugadors amb contracte en vigor: Clevin Hannah, Sergi García, David Jelínek, Guille Colom, Haukur Palsson, Oriol Paulí, Tyson Pérez, Bandja Sy, Nacho Llovet i Malik Dimè, però tots tenen clàusula de sortida, tant per part del club com del jugador. En el cas de Palsson i Pérez, ambdós sofreixen lesions de llarga durada, però res fa indicar que vagin a sortir del club, de moment. Els casos més complicats són el de Ruesga, que podria sortir cedit a un altre club per guanyar minuts i experiència, i el de Kulvietis, que tot indica que no comptarà per a Ibon Navarro. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT