PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La TDT en alta definició arribarà el primer trimestre del pròxim any

El canvi serà automàtic en aquells aparells compatibles amb l’HD

Per El Periòdic

L’edifici d’Andorra Telecom a Santa Coloma.
L’edifici d’Andorra Telecom a Santa Coloma. | Arxiu ana

La Televisió Digital Terrestre (TDT) passarà a ser en alta definició el primer trimestre de l’any vinent. Així ho va confirmar ahir Andorra Telecom en un comunicat en què s’indicava que, seguint la tendència en aquesta tecnologia, tots els canals que s’emetin en alta definició només es podran veure amb aquesta qualitat d’imatge al Principat, ja que s’eliminarà l’emissió en definició estàndard (SD).

El canvi, com s’apunta des de la parapública, serà automàtic i totalment transparent per als usuaris que tinguin un televisor compatible amb la tecnologia HD. Per la seva banda, aquells aparells que siguin molt vells i que no disposin d’aquesta compatibilitat, hauran de complementar-se amb un descodificador que es podrà adquirir a les botigues d’electrònica. Tot i això, des d’Andorra Telecom s’estima que el 95% dels televisors que hi ha actualment al país són compatibles amb aquesta tecnologia i no requeriran cap canvi per poder veure l’alta definició.

Finalment, des de la companyia recomanen que, tant en el cas d’adquirir un descodificador com en el cas de les persones que desitgin comprar un nou televisor, aquests siguin compatibles amb la tecnologia DVB-T2, de manera que puguin fer front a possibles actualitzacions en els pròxims anys.
El director d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, va destacar que «aquest projecte arriba en el moment òptim entre la renovació del parc de televisors del país i la data límit que ha marcat Espanya l’any 2023, de manera que l’impacte en televisors que no siguin compatibles serà mínima».

Per la seva part, el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, va ressaltar que «mitjançant aquestes actualitzacions ens assegurem que Andorra segueix la seva estratègia de país capdavanter en les infraestructures de telecomunicacions, realitzant les accions pertinents per assegurar el servei òptim a tota la ciutadania».

L’arribada de la TDT es produirà, doncs, al llarg del primer trimestre del 2022. Ho farà, però, amb un retard en comparació amb l’evolució que ha tingut als països de l’entorn. En aquest sentit, a Espanya, aquesta tecnologia es va començar a implantar el 2007, mentre que a França està operativa des del 2008. Ara serà el torn a Andorra, que amb més d’una dècada de diferència, es podrà començar a veure els canals de televisió amb alta definició.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT