PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’‘Andorra-Espanya’ de boxa triomfa a internet amb un milió d’espectadors

L’andorrà Toño Martos va ser l’encarregat de preparar físicament i tècnica als tres competidors residents al Principat

Per David Sansaloni

El cartell promocional de l’esdeveniment.
El cartell promocional de l’esdeveniment. | @Ibaillanos

El reconegut streamer Ibai Llanos va organitzar l’esdeveniment anomenat per tota la comunitat com La vetllada de l’any. Ahir a la tarda, un total de sis creadors de contingut (presents a les plataformes de YouTube i Twitch) van lluitar en tres combats per a oferir als milers de viewers un espectacle mai abans realitzat a Espanya. 


Entre els protagonistes, tres residents actualment a Andorra: ElMillor, Torete i Viruzz. Aquests van ser entrenats durant un període aproximat de tres o quatre mesos per l’andorrà Toño Martos, excompetidor de boxa i actual entrenador personal també al Principat. A causa de la coincidència, la vetllada es va presentar com un Espanya-Andorra, que va despertar, més encara si hi cap, l’emoció en l’espectador.


Uns 50 convidats, reconeguts tant del món de l’streaming com de la música i l’esport, van acudir a Barcelona per a gaudir del show. La inversió estimada, dita pel propi Ibai Llanos, va rondar els 120.000 euros, i l’espectacle va trencar rècords d’audiència amb més d’un milió de persones conectades en directe.
Cal dir que cap dels sis participants havia rebut prèviament cap noció d’aquest esport, per la qual cosa l’objectiu principal, a banda d’oferir un espectacle on primés el respecte i la companyonia, era rendir un petit homenatge a aquest esport històric. En declaracions a EL PERIÒDIC, Martos va explicar que el fet important no és «si guanyen uns com si guanyen altres, però sí que crec que tindrà un impacte global sobre la boxa en general. Històricament la gent ha vist aquest esport com una activitat violenta, agressiva i amb mala imatge. Amb aquest esdeveniment es podrà veure que sí, que és un esport de contacte, però també que cal gaudir de la tècnica, de l’abraçada dels competidors en finalitzar el combat i el bon rotllo en què s’acaben totes les competicions. El passat s’ha de deixar enrere i s’ha de veure com és la boxa actual, la boxa moderna».


L’altra dada a tenir en compte és que els dos púgils principals van abandonar una vida sedentària per a afrontar aquest repte. De la resta, Torete ja va anunciar el seu desig per seguir amb la boxa amateur, mentre que Viruzz és exjugador d’handbol i va formar part del Club Handbol Huesca, a la Lliga Asobal, amb el qual va arribar a participar en la Copa EHF el 2014.


Pel que fa al combat principal entre Reven i ElMillor, Sandor Martín va ser l’entrenador que va escollir el d’Espanya perquè els guiés en el seu camí cap al seu primer combat de boxa. Martín és el campió d’Espanya (professional) més jove de la història i l’actual campió d’Europa del pes superlleuger.
Altres noms reconeguts de la boxa van intervenir en el procés d’aprenentatge dels combatents. Aitor Nieto El Diamante (sis vegades campió d’Espanya), Tinín Rodríguez (entrenador de Sergio Maravilla Martínez, nou vegades campió mundial) i Ezequiel Gurría (campió d’Espanya del superwelter) van voler aportar el seu granet de sorra a la vetllada. 

 

Les xifres

+1.000.000 d’espectadors en directe.


120.000 euros d’inversió per a acollir l’esdeveniment.


50 convidats del món tant de l’streaming com de l’esport.

PUBLICITAT
PUBLICITAT