PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Silvestre situa l’accessibilitat de la CASS com el principal repte

La futura defensora de l’afiliat afronta el càrrec «amb il·lusió»

Per Lídia López

Imatge d’arxiu de persones entrant a les dependències de la CASS.
Imatge d’arxiu de persones entrant a les dependències de la CASS. | Maricel Blanch

Després que s’anunciés el relleu de Carme Moles al càrrec de la defensora de l’afiliat de la CASS, l’advocada que la substituirà a partir del 15 de juny, Judith Silvestre, va declarar ahir a EL PERIÒDIC que «m’agafo aquesta nova tasca amb ganes i il·lusió». En aquest sentit, Silvestre va situar com a prioritat, una vegada es posi al capdavant de l’ocupació, la comunicació entre l’afiliat i la mateixa CASS, ja que segons s’ha anat evidenciant en els darrers informes anuals de la defensora, la manca d’informació ha esdevingut una de les queixes més freqüents a aquest servei.

«Tot i que encara no he pogut agafar, per dir-ho així, les regnes d’aquest càrrec, crec que el principal objectiu és fer que la CASS sigui més accessible a tots els afiliats», va detallar l’advocada, que també va puntualitzar que «per fer-la més accessible no solament és necessari que hi hagi informació, sinó que aquesta sigui comprensible per a tothom, perquè a vegades s’utilitzen uns termes que poden arribar a ser una mica complicats». De fet, donant un cop d’ull al darrer informe elaborat per Moles, es podia observar que un 28,57% de les queixes presentades era per manca d’informació. En qualsevol cas, tal com va explicar Silvestre, «la majoria de sol·licituds que va rebre Carme Moles es podien resoldre en la mateixa entrevista, cosa que demostra que més que una queixa o una reclamació, moltes vegades és més una manca d’informació que tenia l’afiliat», posant en relleu que «des de la CASS hi ha molts procediments i tràmits diferents per sol·licitar, i sovint, aquesta burocràcia conté molta legislació que s’ha de seguir», considerant que «és cert que, si no estàs acostumat a aquest tipus de termes jurídics, pot ser una mica complicat». «Estem parlant que no solament es troba en vigor la Llei de la Seguretat Social, sinó que aquesta ve ampliada amb una bateria de reglaments, cadascun per un cas en concret», va precisar Silvestre al voltant de la normativa que envolta els procediments de la CASS i que poden generar maldecap als afiliats.

D’altra banda, un altre element que la nova defensora va recalcar que cal tractar des del servei per tal de millorar la relació amb els afiliats és la forma de rebre atenció. «He vist que hi havia força queixes  relacionades amb el tracte rebut per part dels treballadors de la CASS a l’afiliat», va indicar l’advocada, malgrat que va puntualitzar no poder fer valoracions més concretes sobre aquesta qüestió pel fet que «els informes als quals he tingut accés no donaven més informació, i no sé si quan parlen d’aquest tracte, fan referència al fet que consideraven que no han estat atesos prou empàticament». Al darrer informe de Moles, un 19,05% de les queixes eren pel tracte rebut.

PUBLICITAT
PUBLICITAT