PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El periòdic nipó Asahi Shimbun demana que es canceli la competició

El mitjà és actual patrocinador, però afirma que «la salud pública hauria de ser una prioritat»

Per El Periòdic

Cartell promocional del Jocs Olímpics a Tòquio.
Cartell promocional del Jocs Olímpics a Tòquio. | gettyimages

El periòdic Asahi Shimbun, important mitjà de comunicació japonès i patrocinador oficial dels Jocs Olímpics de Tòquio, va demanar la cancel·lació de la cita olímpica perquè adverteix que representa una amenaça per a la salut pública i exercirà una pressió addicional sobre el servei de salut del país, que encara lluita per contenir l’última ona de coronavirus.

En el seu editorial, el mitjà va instar el primer ministre, Yoshihide Suga, «a avaluar amb calma i objectivitat la situació, i decidir sobre la cancel·lació de l’esdeveniment aquest estiu». Es tracta del primer sponsor que de manera oficial demana que els Jocs no segueixin endavant. L’Asahi també va assenyalar l’oposició pública generalitzada a l’esdeveniment, i va criticar al Comitè Olímpic Internacional (COI) per la seva insistència en que els Jocs se celebraran aquest estiu independentment de la situació que travessa el Japó respecte a la malaltia. «Estem lluny d’una situació en la qual tots puguin estar segurs que estaran bé i protegits», va agregar el periòdic, fent referència a les paraules del govern sobre els Jocs. «Lamentablement, aquesta no és la realitat».

Totes les enquestes recents mostren que fins al 83% de les persones al Japó no volen que se celebrin els Jocs Olímpics, i molts temen que l’arribada d’uns 80.000 funcionaris, periodistes i personal de suport, a més dels esportistes, pugui convertir a Tòquio 2020 en un esdeveniment de súper propagació del coronavirus. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT