PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els comerciants no veuen la recuperació fins a l’estiu

Al Pas de la Casa la situació s’estanca per culpa de les PCR

Per Alba Llacuna

El carrers dels Principat durant aquest pont.
El carrers dels Principat durant aquest pont. | El periòdic

Els comerciants van mostrar una satisfacció global per com havia transcorregut el pont, amb els carrers amb una bona fluència de gent i un volum de negoci acceptable. Una visió que contrasta amb la de les associacions, que són molt més prudents  i encara no veuen materialitzada la recuperació del sector. «Està sent molt més lenta del que esperaven», va indicar la presidenta de The Shopping Mile, Sònia Yebra, que tot i reconèixer que «a poc a poc, van arribant turistes», les xifres encara estan lluny de les assolides abans de l’esclat de la pandèmia i no esperen que siguin similars fins al mes de «juliol», és a dir, quan s’entri per complet a l’estiu.

Davant d’aquest fet, Yebra va assegurar que només poden treballar dia a dia i aprofitar les jornades, «com els dos darrers caps setmana» en què l’arribada de més turistes ha permès que les vendes s’animessin, encara que no fossin suficients per veure que la reactivació econòmica ja estigui començant.
Precisament, la finalització dels ERTOs el 30 de juny hauria de coincidir amb aquest augment del turisme i, per tant, de les vendes i la recuperació econòmica dels comerços. Un fet que, segons va afirmar la presidenta de The Shopping Mile, no hauria de suposar cap problema per a les empreses perquè recuperessin les seves plantilles totalment. «Si la recuperació és com la preveiem, la finalització dels ERTOs no hauria de comportar cap problema», va assegurar Yebra, que mira amb cert optimisme aquests mesos d’estiu i que hauria de significar l’impuls necessari perquè els comerços recuperin la seva activitat habitual.

El fre de les PCR
Al Pas de la Casa la visió no difereix gaire que la del principal eix comercial d’Andorra i Escaldes, però amb l’afegit de l’obligatorietat d’una PCR per retornar a França. Aquest darrer punt és el que està retardant la reactivació econòmica a la població encampadana, ja que, com assegura el president d’Iniciativa Publicitària, Jean-Jacques Carrié, «fa tirar enrere moltes persones de visitar el nostre país».

Un punt que Carrié espera que es pugui resoldre el més aviat possible «amb un acord entre el Govern d’Andorra i França perquè no sigui necessària la PCR, com a mínim per venir 24 hores» i així incentivar l’arribada de francesos al Principat. Fins que no es resolgui aquest aspecte, els comerciants del Pas de la Casa es conformen amb els turistes de l’Arieja, als quals no els hi és necessari la PCR, però que resulta del tot insuficient per poder activar el sector i començar la recuperació econòmica de la població encampadana.

La situació de moment, no és tan bona com esperaven i, per tant, no poden fer cap planificació de cara a l’estiu. La reactivació econòmica, per tant, encara haurà d’esperar, com a mínim, fins que no s’elimini o es redueixi aquesta obligatorietat de presentar una PCR per tornar a territori francès i que tant mal està fent al Pas de la Casa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT