PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El congrés espanyol no inclou Andorra com a paradís fiscal

La llei contra el frau fiscal desestima l’esmena feta per Esquerra Republicana

Per El Periòdic

Una imatge del congrés espanyol.
Una imatge del congrés espanyol. | Congreso de los Diputados

El Congrés dels Diputats d’Espanya va aprovar una llei que inclou una sèrie de mesures amb l’objectiu de prevenir i lluitar contra el frau fiscal, però va desestimar considerar Andorra com a paradís fiscal. Es tracta d’un tema que havia tornat a estar en el punt de mira, després que el partit Esquerra Republicana (ERC), amb el suport d’Unides Podem presentés una esmena per sol·licitar que el Principat fos considerat com a tal.

Respecte a la qüestió plantejada pel partit independentista català, aquesta va ser sotmesa a votació i va rebre el suport d’Unides Podem, que ja havia coincidit en la mateixa idea al febrer, quan el seu portaveu, Pablo Echenique, va plantejar la possibilitat que el canvi de residència no impliqui deixar de pagar l’IRPF. En aquest sentit, va destacar el vot en contra del PSOE, que sumat a la negativa de PP i VOX, es va posicionar en contra del seu soci de govern. El país veí del sud considerarà paradís fiscal aquelles jurisdiccions no cooperatives, una condició que no afectarà Andorra a causa de la seva adaptació a diferents convenis internacionals en els últims anys.

D’altra banda, el projecte legislatiu,  que va ser validat per la comissió d’Hisenda de la cambra, sí que va poder tirar endavant gràcies al suport majoritari dels partits amb representació. Així, va comptar amb el vot a favor d’Unides Podem, PSOE, Ciutadans, PDeCAT, PNV i Partit Regionalista de Cantàbria. Per part seva, PP i VOX van votar en contra, mentre que ERC es va abstenir. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT