PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut informa de 51 contagis nous des de divendres passat

El nombre de casos actius segueix a la baixa i se situa en 174

Per El Periòdic

L’hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Arxiu ANA

El Ministeri de Salut va detectar 51 nous positius de Covid-19 des de la darrera actualització epidemiològica de divendres. Aquesta dada representa que el nombre de casos totals des de l’inici de la pandèmia se situï en 16.664. A més, continuen davallant progressivament el nombre de casos actius, que actualment són 174. Durant aquests dies també s’ha donat d’alta a 69 persones, per la qual cosa les recuperacions totals ja s’eleven a 13.363 i les defuncions es mantenen des de fa setmanes en 127.

Pel que fa a la pressió sobre el sistema sanitari hi ha dues persones ingressades a planta, una més que divendres, i no hi ha cap pacient ni a la Unitat de Cures Intensives (UCI) ni a la planta Covid habilitada al Cedre. Quant a la població escolar, hi ha 12 aules sota vigilància activa –3 total i 9 parcial– i 21 en vigilància passiva. Finalment, pel que fa a la campanya de vacunació, el Govern va informar que ja s’han administrat 32.317 dosis.

D’altra banda, segons va informar el Periódico de Catalunya, Els caps d’Estat i de Govern de la Unió Europea s’han compromès a donar a tercers països abans que acabi l’any «almenys 100 milions» de vacunes amb l’objectiu d’accelerar la vacunació global i ajudar els països amb baixos ingressos a impulsar la immunització, tal com van anunciar durant el cim de sanitat del G-20 celebrada divendres passat a Roma. Així, els estats membre també es comprometen a ajudar a altres països, particularment d’Àfrica, a desenvolupar la seva capacitat de producció.

L’anunci coincideix amb l’acceleració a Europa del ritme de vacunacions. Fins al 30 de maig, està previst que les farmacèutiques lliurin a la UE un total de 300 milions de dosis de les quals s’espera l’administració de 245 milions. D’elles 170 milions (46% de la població major de 18 anys) corresponen a la primera dosi. Les dades també indiquen que s’acceleren els lliuraments de vacunes. Segons les xifres aportades per la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, durant el primer trimestre de l’any la UE va rebre 106 milions de dosis. Entre abril i juny rebrà 413 milions, a les quals se sumaran altres 529 milions entre agost i setembre i 452 milions en l’últim trimestre de l’any. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT