PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria amplia el nombre de misses per a la Diada de Canòlich

Es durà a terme per primera vegada la inclusió d’una missa el divendres

Per El Periòdic

Els cònsols major i menor lauredians, Josep Majoral i Mireia Codina.
Els cònsols major i menor lauredians, Josep Majoral i Mireia Codina. | ANA / M. P.

S’acosta el darrer dissabte de maig i el Comú de Sant Julià de Lòria ja escalfa motors per a la festa de Canòlich, un esdeveniment que enguany es tornarà a celebrar al santuari després que la pandèmia ho evités el 2020. Així, amb la voluntat de donar compliment a les mesures sanitàries vigents, la cònsol menor laurediana, Mireia Codina, va explicar ahir que enguany el que s’ha fet és ampliar el nombre d’oficis que s’ofereixen per tal d’evitar aglomeracions i garantir l’assistència del màxim de feligresos possibles.

D’aquesta manera, per primera vegada se celebrarà una missa el divendres 28 de maig, a partir de les 18.00 hores, a l’envelat exterior del Santuari de Canòlich, mentre que també s’oficiaran les tradicionals misses de dissabte, a les 10.00 i les 12.00 hores, al mateix espai. Per tal d’assistir-hi, caldrà fer una reserva prèvia per whatsapp (325224) o bé per correu electrònic a [email protected]

A més a més, l’aforament màxim de l’envelat serà de 98 persones i, tal com ja va succeir en la darrera edició, totes les misses seran retransmeses en directe per Lòria TV. Una altra de les novetats que s’incorpora per aquesta edició és el repartiment de pans, que en comptes de fer-se després de la missa de les 12.00, es començaran a repartir a partir de les 09.30 hores de dissabte, un cop hagin estat beneïts per mossèn Pepe Chisvert, i fins a les 14.00 hores. «El pa es repartia en un lloc que era un coll d’ampolla, i per aquest any ho hem traslladat i es farà a la plaça de Canòlich, i així pensem que evitarem aglomeracions. Està previst que se’n reparteixin uns 6.300», va destacar la cònsol.

Altrament, enguany també s’ha decidit obrir el Santuari de Canòlich al llarg de tota la setmana per facilitar la visita de forma ordenada i seguint totes les recomanacions de les autoritats sanitàries. De fet, l’obertura va tenir lloc aquest diumenge i es pot visitar durant tota la setmana entre les 10.00 i les 18.00 hores, excepte dissabte, que romandrà tancat, tal com va apuntar Codina, «per no contribuir a la propagació de contagis».

A banda d’aquestes novetats, cal subratllar que divendres, a partir de les 12.00 hores, està prevista la inauguració del projecte Murs que parlen; a més d’haver-hi una missa a l’església parroquial de Sant Julià a les 19.30 hores, i a les 20.00 hores es donarà pas a la vetlla de pregària a la mateixa església. De cara a dissabte, la pujada popular al Santuari de Canòlich pel camí vell s’iniciarà a les 07.30 hores, i mitja hora més tard tindrà lloc l’aviada de coets i la missa a l’església parroquial.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT