PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mònica Doria ja ultima detalls per a la cita dels Jocs Olímpics

L’andorrana va haver de modificar el seu calendari de competició per la Covid-19

Per El Periòdic

Doria durant els entrenaments al canal d’aigües braves de París.
Doria durant els entrenaments al canal d’aigües braves de París. | Mònica Doria

Des del passat 17 de maig i  fins al pròxim 30, Mònica Doria i el seu entrenador, Cristian Tobio, estaran entrenant en els canals de Praga i París. L’elecció d’aquests llocs geogràfics té a veure amb que ambdós tenen moltes més similituds amb el canal olímpic de Tòquio, que no pas el de la Seu. Durant aquest mes de maig s’ha confirmat que els períodes oficials d’entrenament a Tòquio durant el 2021 s’han reduït de tres a un a causa de la pandèmia (del 8 al 17 de juliol).


El handicap d’aquestes situacions es que les temporades, en plena pandèmia, no es poden definir amb antelació. La incertesa i modificacions per causes externes provoquen sensacions de falta de control i d’improvisació per a equips i atletes. És per això que les diferents delegacions han de tenir el rumb i els objectius molt clars. En el cas de l’equip de Doria, «arribar als Jocs Olímpics amb les màximes garanties» és el desig principal. «Si ens centrem en l’objectiu, les posteriors adaptacions del calendari han de servir per a tenir la sensació de control i no el contrari», van explicar mitjançant un comunicat.


Per últim, la competidora de canoa eslàlom del Principat ja disposa de tot l’equip esportiu olímpic (roba d’aigua, piragües i pales). Aquest equipament està adaptat als severs requisits de disseny gràfic que s’han de complir per part de l’organisme regulador. 


Cal recordar que la tricolor ja es va perdre el Campionat d’Europa a Ivrea (Itàlia) a causa de la Covid-19.  L’andorrana venia de patir un malestar general que, posteriorment, una prova PCR va confirmar que es tractava de la malaltia. Després d’un estricte confinament i, afortunadament, sense conseqüències més greus, la del Principat es va poder recuperar, però, tot i això, el seu equip, de manera conjunta, va comunicar que «per prudència, responsabilitat, i afegint l’afectació a la forma física a tants pocs dies de la competició, s’ha decidit no participar en l’Europeu». Així doncs, s’està seguint l’anomenat pla B que es va establir i que consisteix en afegir la Copa del Món de Markkleeberg (Alemanya) i, a la concentració prevista a París, agregar uns dies a Praga (seu de la primera Copa del Món). 

PUBLICITAT
PUBLICITAT