PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Encamp torna a celebrar la Diada de Sant Romà de Vila

L’acte va comptar amb una missa celebrada a l’aire lliure com a novetat

Per El Periòdic

El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, durant la missa.
El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, durant la missa. | ANA/A.S.

Encamp va tornar a celebrar ahir, dilluns de Pentecosta, la Diada de Sant Romà de Vila, en un format diferent a causa de la pandèmia de la Covid-19, i amb la presència del copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, qui va assistir a la Diada en el marc de la seva visita pastoral a la parròquia d’Encamp. «És un dia marcat al calendari», va explicar el conseller de Joventut i Esports, Xavier Fernàndez, afegint que el temps els va acompanyar per poder-se retrobar tots.

Aquesta celebració encampadana manté «l’esperit de retrobament i d’agermanament entre la gent del poble», va declarar Fernàndez. De fet, ahir al matí, entre la trentena d’assistents, es podia veure gent de totes les edats per tal de mantenir viva la tradició. Tot i la pandèmia, Fernàndez va manifestar que és «un plaer i un orgull» haver pogut celebrar aquesta Diada. 

Com a novetat, la missa es va celebrar a l’aire lliure i no dins l’església com sempre, on hi ha un aforament molt reduït. «És millor haver-la pogut fer a fora», va indicar el conseller, qui va afegir que van intentar garantir el màxim la seguretat en tot moment. Així, a banda de l’ús de mascareta i de la utilització de gel hidroalcohòlic, també hi havia distanciament entre les cadires i tothom havia d’estar assegut.

A la seva homilia, Vives va subratllar el plaer de presidir la tradicional Diada dins el marc de la visita pastoral, que malgrat les dificultats provocades per la pandèmia, li ha permès conèixer les realitats de la parròquia de primera mà gràcies a la trobada telemàtica amb els membres del comú o la visita als cementiris de la parròquia. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT