PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Satisfacció dels comerciants amb el volum de vendes durant el pont

Els resultats dels comerços, en alguns casos, s’acosten a les xifres d’abans de la pandèmia

Per Alba Llacuna

Bona afluència de gent als carrers principals d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.
Bona afluència de gent als carrers principals d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. | A. LL.

Els carrers amb bona afluència de gent i les terrasses plenes han animat les botigues del principal eix comercial d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, que tanquen aquest cap de setmana de Pentecosta amb  bones sensacions i mirant amb optimisme els mesos d’estiu. «S’ha vist molta gent als carrers i això anima», va indicar l’encarregat de la botiga d’electrònica ON-OFF, Alfonso Pérez, que va afegir que aquesta recuperació ja es va començar a notar el cap de setmana passat quan era festiu a França, així com que es comença a assolir «el volum de vendes» d’abans de la pandèmia.

En el mateix sentit es van manifestar els responsables de la perfumeria Douglas i Primor que es van mostrar satisfetes pel volum de vendes assolides aquests dies. «Molt bé; s’ha treballat molt bé; es comença a notar la major mobilitat de les persones», van apuntar des de Douglas, mentre que des de Primor s’afegia «aquesta afluència de gent dona més alegria al comerç».

Dos àmbits del negoci que contrasten amb el de la roba on, tot i els resultats creixents respecte als mesos anteriors, asseguren que «aquest cap de setmana ha estat més pausat que l’anterior».

Sigui com sigui, en el que coincideixen i destaquen els comerciants «és el creixement progressiu de les vendes» i del nombre de turistes que es veuen pels carrers del Principat. Una opinió compartida des del punt d’informació turístic d’Andorra la Vella, on asseguren que des que a Espanya s’ha aixecat l’Estat d’Alarma «es nota que venen més persones», que també s’apropen a l’oficina per demanar informació sobre excursions i rutes de senderisme.
La recuperació, que per més d’un comerç, està sent «millor del que esperaven», però s’haurà de certificar a partir del mes de juny quan acabin els ERTOs. En aquest sentit, des de Douglas, van apuntar que «s’haurà de veure si el bon ritme que portem també es nota quan s’incorpori tota la plantilla i estiguem tots els empleats treballant».

30.000 vehicles
Segons va informar Mobilitat, aquest darrer cap de setmana i dilluns van entrar uns 30.000 vehicles al país. D’aquests, com va puntualitzar el director de l’àrea, Jaume Bonell, «uns 20.000 ho van fer per la frontera hispanoandorrana», mentre que els 10.000 ho van fer per la francesa. D’altra banda, també es van comptabilitzar unes 5.000 sortides de vehicles del país, dels quals es preveu que el seu retorn sigui esglaonat entre aquest últim cap de setmana i el pròxim –quan finalitzen les vacances escolars–.

Dissabte, tal com va indicar Bonell, va ser el dia amb més moviment amb l’entrada de «7.000 vehicles» i que va provocar tràfic dens –inclús retencions i cues en moments puntuals– a la frontera. De sortida, diumenge i dilluns a la tarda van ser els moments més crítics amb retencions que van arribar als tres quilòmetres.

Unes dades que encara estan per sota de les d’abans de la pandèmia. «Tot i que anem remuntant setmana rere setmana, encara ens trobem per sota de les xifres d’abans de la pandèmia. Entre un 16-17% si mirem el darrer any abans de la Covid», va assenyalar el director de Mobilitat. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT