PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un país molt agraït

Les xarxes s’omplin de felicitacions cap a l’equip després d’haver afrontat una de les temporades més dures

Per David Sansaloni

L’equip al finalitzar el partit davant l’Acunsa GBC.
L’equip al finalitzar el partit davant l’Acunsa GBC. | BCA

El MoraBanc va tancar la temporada 2020-2021 a cop de rècord. Després de passar per sobre de l’Acunsa GBC, els tricolor van esperar que el miracle es produís a la resta de partits. L’Unicaja va perdre davant el Reial Madrid, però l’Herbalife Gran Canària no va fallar en la seva visita a la pista del Coosur Real Betis. Així doncs, els de les Canàries van aconseguir la vuitena plaça, deixant fora als del Principat. No obstant això, i el que normalment sembla un bany de tristesa i decepció quan succeïxen aquestes situacions, al Poliesportiu tot va ser diferent.


L’alegria i la satisfacció van inundar la pista, i tant jugadors com cos tècnic i aficionats es van fusionar per acomiadar aquest any tan difícil per als andorrans. Lesions, Covid-19, un calendari exigent... Res semblava que anés a favor dels d’Ibon Navarro, que han hagut de lluitar amb tot el que tenien per a arribar, inclús, a l’última jornada amb possibilitats de classificar-se per al play-off. Aquest fet era impensable fa gairebé dues setmanes, dit amb paraules de l’entrenador, però el bàsquet a Andorra és un altre món. Com millor va estar l’equip, més gran va ser el cop que es va endur, i aquesta ha sigut la dinàmica d’aquesta temporada. Per això, l’onada de felicitacions es va veure reflectida també a les xarxes socials.


Normalment, quan un equip no és capaç d’assolir un objectiu, es crea una atmòsfera de negativitat i tot el món té ganes que comenci la nova temporada per a tornar-ho a intentar, això sí, amb els canvis pertinents. El diumenge, una vegada va acabar el partit, res se li va poder recriminar a l’equip. L’ambient va reflectir positivisme, incloent als jugadors que encara resten a la infermeria, i la poca tristesa que es va palpar no tenia res a veure amb la competició. Les paraules d’Ibon Navarro a roda de premsa així ho van remarcar: «Estem tristos per no fer el play-off, però sobretot perquè acaba la temporada i deixarem d’estar junts. Som una família, mai havia viscut això en 15 anys de carrera».


L’entrada al play-off hauria estat la cirereta del pastís, però aquest fet no va detenir els tricolor, que van fer una jornada 38 de la Lliga Endesa de rècord. Amb un 18/32 els andorrans van aconseguir la seva millor marca de triples, superant el rècord que tenien des del gener de 2020, en un MoraBanc-Casademont Saragossa (17/32). D’altra banda, amb els 34 punts d’avantatge (105-71) es va establir també la segona victòria més àmplia de la història del club. El rècord es remunta al ja llunyà 1993, amb un 108-73 davant el CB Valladolid. Finalment, amb un total de 138, el conjunt va aconseguir la segona millor valoració en tota la història, ja que el seu topall és de 167, l’octubre de 2016 contra l’Herbalife Gran Canària.


Punt final a un any on costa recordar una trobada on Ibon Navarro hagi pogut comptar amb tots els jugadors sobre el parquet. Dos brots agressius de Covid-19, un total d’unes 11 lesions que han afectat nou jugadors de camp i la incorporació forçada de dos jugadors nous en plena campanya no han sigut suficients per aturar als tricolor. Als del Principat els esperen les vacances, que serviran per a recuperar alguns actius i perquè les lesions de llarga durada no es facin tan dures. Tot sembla que l’equip rebrà canvis pel que fa a jugadors de camp, però s’espera que la columna vertebral de l’equip segueixi sent la mateixa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT