El MoraBanc guanya, però queda fora del play-off i posa fi a la lliga

L’Unicaja perd, però l’Herbalife GC no falla i és l’equip que assoleix la vuitena plaça de la classificació

Per David Sansaloni

Dimè fa una cistella d’esquenes en el partit davant l’Acunsa GBC.
Dimè fa una cistella d’esquenes en el partit davant l’Acunsa GBC. | acb Photo / Albert Martín

El MoraBanc va aconseguir la victòria al Poliesportiu davant l’Acunsa GBC (equip que ja va certificar el seu descens feia algunes jornades), però malauradament la carambola no es va complir i els tricolor van quedar fora de la vuitena plaça i, amb això, es van acomiadar de jugar el play-off, donant la temporada per acabada.

Els primers minuts no van ser, ni de bon tros, els millors per als tricolor. Amb un 0/9 es van col·locar els locals pel que va fer als tirs de dos i, per sort, va haver d’aparèixer el de sempre, Clevin Hannah per a anotar sis punts amb dos triples de gran qualitat. Tres minuts va tardar el MoraBanc a fer les primeres cistelles, i és que el conjunt estava molt imprecís, ja no pel que fa a les pèrdues, que no en va tenir cap al primer quart, sinó més bé a l’hora d’anotar. Ambdós equips estaven massa relaxats sobre el parquet, però els visitants van tenir més encert en el tir. Kulvietis ho va intentar en un parell d’ocasions des de la línia de tres punts, però cap va aconseguir entrar, mentre que Dee castigava durament des de la línia exterior. Els gros del primer quart es podria resumir dient que als del Principat els faltava un jugador que comencés a fer girar la roda, i aquest va ser David Jelinek. El txec es va posar mans a l’obra i es va situar com l’home més destacat dels tricolor. Amb els triples de Jelinek i Senglin, el MoraBanc va aconseguir posar-se per davant per primera vegada en el partit gràcies a un 14-13 a les acaballes del primer període.

Amb un empat just (19-19) va començar el segon quart. Les estadístiques van reflectir la mala sort que estaven tenint els tricolor pel que fa als tirs de camp, amb un 2/12. No obstant això, les pèrdues per part de l’Acunsa GBC i un Jelinek que va posar en peu als aficionats que van acudir al Poliesportiu, van establir un avantatge de +6 a favor dels locals, que cada vegada es van sentir més a gust dins del parquet. Kulvietis va posar més terra pel mig amb un excel·lent 3+1, però l’Acunsa GBC va respondre en diverses ocasions des de la línia exterior, aprofitant la poca pressió dels andorrans en aquest aspecte. Els de Gipúzkoa van trobar massa facilitats per elevar-se des del tir exterior, aspecte que va molestar molt a Ibon Navarro, que des de la banqueta va donar indicacions als seus perquè corregissin les posicions dintre del camp. En l’aspecte físic, el MoraBanc es va mostrar superior als seus rivals. Parakhouski va guanyar diversos duels a la pintura, fent gala d’un esforç físic molt gran, i propiciant els contraatacs de l’equip. Amb el 47-38 al marcador es va arribar al descans.

Va ser a partir d’aquest tercer quart quan la trobada sols va tenir un clar dominador, i va ser l’equip del Principat. Banja Sy va començar a recuperar sensacions de la temporada passada i va castigar als visitants des de la línia de tres. Amb el partit completament trencat, d’anada i tornada, el clar beneficiat va ser el MoraBanc. El francès va tenir uns grans minuts sobre el parquet, proposant un joc molt sòlid i on els d’Ibon Navarro van saber sortir dels bloquejos indirectes d’una manera molt intel·ligent. Amb un parcial d’11-4 va començar el show time tricolor. Fins al +20 se’n van anar els locals gràcies a unes combinacions ràpides i d’allò més efectives. Dimè i Paulí es van lluir baix de la cistella, i semblava que Kulvietis no hagués errat un tir de tres en molt de temps. Amb aquesta allau dels andorrans, l’Acunsa GBC va començar a patir imprecisions, i els tirs que entraven al primer quart ho van deixar de fer. Amb un 30-16 de parcial i una diferència de +25, els andorrans van trencar completament la trobada.

Ja en el darrer període, ambdós equips van jugar com si el partit estigués decidit. Guille Colom va gaudir de minuts i no els va desaprofitar.  Juntament amb ell, el protagonista del partit va seguir sent David Jelinek, i així li ho va reconèixer el públic que va acudir al Poliesportiu. Ovació per al txec i els visitants que no van poder aturar el vendaval tricolor. Molt superior els homes d’Ibon Navarro, que van aconseguir la victòria amb un marcador final de 105-71, però la carambola no es va complir. L’Unicaja va perdre, però l’Herbalife no va fallar i serà equip de play-off.