PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’oci nocturn creu que «les ajudes s’haurien de mantenir fins al final»

Els treballadors lamenten no saber quina serà la data d’obertura i les condicions de l’activitat

Per Marcos Bernat

El dj i promotor d’esdeveniments, John Holt, durant una sessió.
El dj i promotor d’esdeveniments, John Holt, durant una sessió. | Hernan Covinich

El sector de l’oci nocturn es mostra insatisfet amb algunes gestions del Govern sobre la represa de l’activitat que, de moment, no té una data i unes condicions establertes. La propietària de l’Eivissa Experience, Krystel Barilaro, va assegurar en declaracions a EL PERIÒDIC que segueixen a l’espera de solucions: «El Govern no ha contactat amb nosaltres per saber què seria millor. Tenim l’esperança que ens donin diverses opcions que no siguin com la dels mesos anteriors de poder obrir de dia». En aquest sentit, la propietària va recalcar que la mesura que permet l’activitat diürna implica una reducció d’ajudes que els afecta negativament: «Fa dos mesos que, tot i estar tancats, hem d’assumir el 50% de llum i el 25% de lloguer. Les ajudes s’haurien de mantenir fins al final».

Ara com ara, les possibilitats d’obrir els negocis amb les mateixes funcions que els bars no convenç als implicats. Així, Barilaro va assegurar que aquesta mesura «suposa una inversió gran, després d’haver estat un any tancats». En aquest sentit, va apuntar que, així, no cobreixen les necessitats dels seus clients: «Si hem d’acabar a les 00.00 hores, els nostres clients no vindrien, pot ser que si s’amplia l’horari, la situació millori».

D’altra banda el Dj i promotor de l’empresa d’esdeveniments Black Andorra, John Holt, va explicar que el gremi «s’intenta adaptar» a les noves condicions: «Estem treballant en locals interiors en zones per dinars i sopars, amb música per ambientar». No obstant això, va reconèixer que la quantitat de treball no és comparable a una situació normal. «Tenim sol·licituds perquè hi ha molts bars i restaurants que s’han interessat, però no és comparable a altres anys».

Un dels punts que més descontent genera entre propietaris i treballadors són «contradiccions» com realitzar l’Andorra Mountain Music i no aportar solucions a la resta del sector, segons Holt, qui va opinar que aquesta celebració evidencia una injustícia: «Considero que si el país és capaç de dur a terme un festival com aquest, també pot posar solucions per la resta de gent que treballa en el gremi». A més, va opinar sobre la inversió realitzada per a dur a terme els concerts. «Gastaran 800.000 euros en un festival que no albergarà més de 20.000 persones. Crec que aquests diners es podrien utilitzar per a ajudar al sector», va assenyalar.

Pel que respecta a la possibilitat de reprendre l’activitat a l’estiu, Barilaro creu que pot no ser la millor època per a fer-ho. «Em sembla una altra contradicció esperar fins a l’estiu, ja que coincidim amb les festes majors i la gent vol sortir al carrer. En aquesta situació, potser és millor fins i tot esperar al setembre».
Malgrat la disconformitat provocada per les mesures davant la inactivitat de l’oci nocturn, Barilaro va voler recalcar que, en l’àmbit general «no ens hem sentit oblidats, perquè entenem que no es pugui obrir un local tancat amb la situació que hem viscut. Creiem que abans de la reducció de les ajudes s’estava fent bé». Així, va apuntar que, amb la baixada de contagis i el ritme de vacunació, «ja es pot veure la llum». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT