PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Espai Columba llueix els murals urbans fets per dos joves del país

Un total de deu artistes van dur a terme «diferents concepcions d’un mateix element

Per El Periòdic

Mural urbà a l’exterior de l’Espai Columba.
Mural urbà a l’exterior de l’Espai Columba. | SFGA/JAViladot

L’exterior de l’espai Columba ja llueix el mural d’art urbà amb Sant Gregori i Sant Silvestre. Un total de deu artistes van ser els seleccionats per fer «diferents concepcions d’un mateix element», va explicar la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, qui ahir a la tarda va visitar el mural. A més, va destacar la importància que les pintures siguin representacions de Sant Gregori i Sant Silvestre, els dos únics frescos que no es van poder recuperar. La ministra va destacar la importància d’haver trobat un espai disponible pels joves artistes i «estem contents que l’espai sigui a l’exterior d’una instal·lació museística» al centre de Santa Coloma.

D’altra banda, la ministra també va manifestar que aquest espai contribuirà a crear curiositat als visitants per saber més sobre els sants i les pintures de Santa Coloma. Durant la visita, també va estar present la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, qui va agrair que el mural faci referència a l’església de Santa Coloma. «És un complement perfecte», va manifestar. A més, Marsol també va destacar la transformació que està tenint Santa Coloma en els últims anys, i va comentar que el següent pas és unir la voravia fins a l’Espai Columba per tal de convertir la zona en un espai urbà. Concretament, només hi haurà dos carrils per als cotxes i la zona serà de 30 quilòmetres per hora. «Això farà que els ciutadans tinguin un bon entorn de vida amb zones verdes», va manifestar.

Pel que fa a les propostes pictòriques, cada artista ho va executar amb tècniques diverses, que van des de la cultura plàstica fins als passamans de ferro. Entre les diferents interpretacions dels sants, l’artista, Oriol Garreta, va explicar que a partir del fresc original va voler «fer una versió en forma de vitralls d’església», a banda de jugar amb els colors de la bandera d’Andorra i donar-li al sant «una imatge més avantguardista i moderna».

Finalment, la ministra va explicar que s’han instal·lat uns codis QR als extrems dels murs que expliquen les inspiracions dels joves. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT