PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ubach aposta per les vacunes i el multilateralisme per superar la crisi

La ministra va agrair els vaccins rebuts a Andorra procedents de l’UE

Per El Periòdic

La ministra Ubach en el comité de ministres del Consell d’Europa .
La ministra Ubach en el comité de ministres del Consell d’Europa . | SFGA/CEsteve

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va participar ahir en la 131a sessió del comitè de ministres del Consell d’Europa, que enguany es va celebrar a Hamburg en format híbrid a causa de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2. Ubach va fer esment durant el seu discurs de la importància de les vacunes per lluitar contra la Covid-19. En aquest punt, va destacar que «més del 40% de la població vacunable del Principat ja ha rebut alguna dosi», i va voler agraïr que la cooperació amb Espanya, França –i Portugal properament– així com el mecanisme del programa Covax hagin permès l’arribada de vaccins al Principat i poder dur a terme aquesta vacunació massiva a la població.

Així, Ubach va defensar el multilateralisme com l’eina clau «per tal de superar aquesta crisi mundial; cal lluitar junts». En aquest sentit, també va recordar la recent entrada d’Andorra tant al Fons Monetari Internacional com al Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa, i que s’emmarca dins de la voluntat del país d’apropament del país a Europa.

La titular d’Afers Exteriors també es va referir a la preocupació expressada per la secretària general del Consell d’Europa en el seu informe anual, on s’apunta a un retrocés a tot el continent de la democràcia i el respecte pels drets humans. Justament, Ubach va indicar que aquest mes s’ha commemorat el 10è aniversari de la signatura del Conveni d’Estambul, la norma internacional de referència pel que fa a la lluita contra la violència de gènere i domèstica –una xacra que s’ha vist agreujada durant el confinament– i va lamentar la sortida del conveni d’un dels seus membres fundadors, informen des del Govern.

Finalment, Ubach va destacar la celebració de la 27a Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern celebrada a Andorra el passat mes d’abril, i va instar a tots els membres del Consell d’Europa a seguir unint forces per evitar el retrocés de la democràcia. «No podem permetre’ns perdre el que tant ens ha costat aconseguir», va defensar la titular d’Afers exteriors.

El Consell d’Europa és la principal organització d’àmbit europeu que vetlla per la democràcia, el respecte dels drets humans i l’estat de dret. Andorra n’és un dels seus 47 membres des del 1994. Després de la presidència d’Alemanya, ara n’assumeix la direcció Hongria.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT