PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un recurs contra el concurs de Carroi no impedeix que continuï

Conxita Marsol es mostra confiada que aquest procediment legal no prosperarà

Per El Periòdic

Les cònsols majors de la Massana i Andorra la Vella, Olga Molné i Conxita Marsol.
Les cònsols majors de la Massana i Andorra la Vella, Olga Molné i Conxita Marsol. | Comú d’Andorra la Vella

Els comuns d’Andorra la Vella i la Massana van confirmatr ahir que en aquests moments hi ha a tràmit un recurs administratiu contra el plec de bases per a la concessió administrativa, construcció i explotació del telefèric del pic de Carroi però que aquesta circumstància «no priva» la continuació del concurs que ha de permetre desenvolupar, defensen, «un projecte turístic de futur per al país».

Des dels dos comuns defensen que «tenint en compte l’envergadura del projecte, es va redactar un plec de bases rigorós i que assegurés tant l’eficiència de les finances comunals en la concessió d’aquest projecte com la solvència de l’empresa concessionària». En aquest sentit, remarquen que «els criteris emprats pretenen garantir la viabilitat del projecte».

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va manifestar ahir que aquest recurs no els preocupa «excessivament» ja que «no hi veiem base legal que li pugui donar recorregut». En aquest sentit, va reiterar que el recurs no paralitza el procés i va concretar alguns dels aspectes que recull el documentat presentat per Saetde. D’una banda, considera que el capital social que es demana «és massa elevat», un aspecte que Marsol va justificar tenint en compte que es tracta d’un projecte que ha de suposar una inversió important, d’uns 40 milions d’euros i, per tant, es vol «una garantia per a les administracions» que justifiqui que l’empresa que se’n faci càrrec té «múscul econòmic». En aquest sentit, la cònsol major va recordar que es va donar temps a les empreses i que, per tant, qui s’hi volgués presentar podia corregir aquest aspecte. D’altra banda, sembla que també s’al·lega una «competència deslleial que se subvencioni l’accés d’esquiadors des d’Andorra la Vella a Pal», va explicar Marsol, que va afegir que aquest argument «sorprèn» quan hi ha altres parròquies en què es fa el mateix. Davant aquests arguments la cònsol major de la capital considera que no hi ha prou base perquè el recurs prosperi i tot i que encara no s’ha acabat de decidir sembla que «segurament» les administracions comunals faran silenci administratiu.

Marsol va destacar que unes «vuit o nou empreses» van retirar el plec de bases tot i que va afegir que «no creu» que es presentin totes, ja que la pandèmia pot fer que algunes es facin enrere. De totes maneres, es va mostrar optimista que el 12 de juliol hi hagi «alguna oferta sobre la taula». H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT