PUBLICITAT

L'Andorra israeliana

  • El país s'enganxa a l'esquí i posa al Principat dins les seves preferències de destí
C.G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un grup de turistes esquiadors. Foto: TONY LARA

La indústria turística d'Israel ho adverteix. L'esquí com a opció d'oci pren cada vegada més força en aquest país. Calculen que entre 35.000 i 40.000 israelians sortiran d'Israel per anar a esquiar durant aquesta temporada d'hivern.

Es tracta d'un mercat emergent i en expansió, i el Principat ja hi ha posat l'ull, de la mateixa manera que els israelians han posat el seu en les instal·lacions d'esquí andorranes. Pel que fa als primers, tan el Ministeri de Turisme com la CEA han iniciat contactes i treballs per tal de portar aquest mercat a Andorra. L'exemple clar, les reunions mantingudes a finals del novembre durant la visita de l'ambaixador d'Israel a Espanya, Rafael Shutz, l'agregada comercial, Yifat Alon Perel, i el president de la Cambra de Comerç hispano-israeliana, Gil Gidron.

Pel que fa als segons, l'esquí és una opció d'oci que els fa sentir més aprop dels països europeus més potents. Les xifres d'esquiadors no paren de créixer, i darrerament també estan aconseguint que les dones s'aficionin a aquest esport, No és tasca fàcil, ja que només el 30% dels esquiadors israelians són dones, una xifra molt inferior a la de la majoria de països amants d'aquest esport, inclòs Andorra.

Amb tot, la visita d'israelians al país ja no és un fet anecdòtic, sinó que comença a ser normal. Així ho destaca el touroperador Ski Deal. L'empresa explica que el Principat és una de les preferències dels israelians pel seu diferencial de preus en el comerç, «és un dels millors països d'Europa per a fer compres» informa Ski Deal als seus clients.

Un dels impulsos que ha permès l'arribada d'esquiadors israelians al país és la creació de paquets específics que potencien les compres i l'esquí. El paquet genèric inclou el vol, el transport fins a l'hotel, set nits d'estada, forfets per a esquiar sis dies, classes en grups de cinc persones, lloguer de material, entrades gratuïtes a l'spa de l'hotel on s'allotgin i transport a Andorra la Vella amb descomptes específics en alguns dels comerços. El preu oscil·la entre els 1.150 euros i els 1.390 euros. Els israelians han descobert Andorra i no pensen deixar-la escapar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT