PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc, a guanyar en casa i a esperar l’escenari desitjat per tots

Als tricolor tan sols els valdria una de les nou combinacions possibles de resultats en l’última jornada de lliga

Per David Sansaloni

Hannah intenta la jugada d'atac davant Span en el partit d'anada contra l'Acunsa GBC.
Hannah intenta la jugada d'atac davant Span en el partit d'anada contra l'Acunsa GBC. | acb Photo / O. Araujo

El MoraBanc haurà de tenir la vista posada en tres escenaris diferents aquest diumenge. Les possibilitats d’aconseguir la vuitena plaça per al play-off no passen solament pel Poliesportiu, que també, sinó pel Martín Carpena i pel Palau Municipal d’Esports San Pablo. Després de caure el dijous davant el Joventut, els d’Ibon Navarro van perdre l’avantatge que tenien fins al moment, i van deixar de dependre d’ells mateixos per fer-se amb la darrera posició a la classificació de la Lliga Endesa que dóna el passi a la següent fase.
Els tricolors ho tindran complicat per a formar part d’aquest grup selecte d’equips que lluitaran pel títol de lliga, i és que els del Principat necessiten guanyar el seu duel davant l’Acunsa GBC i, a més, que l’Unicaja perdi davant el Reial Madrid i que l’Herbalife Gran Canària faci el mateix contra el Coosur Real Betis. Únicament les victòries dels madrilenys i dels verds i blancs, sumades al fet que els punts es quedessin a Andorra el diumenge, farien que el MoraBanc quedés com a posseïdor de la vuitena plaça.


La sortida a Badalona va sortir molt cara per als andorrans, ja que van passar de ser els que ho tenien més de cara, als que menys. De les nou combinacions de resultats possibles, l’Unicaja disposa de cinc favorables, mentre que a l’Herbalife GC li serveixen tres, i solament una als tricolor. La jornada 38 es disputarà en horari unificat.

Tots els escenaris

L’Unicaja surt com a favorit a la cursa. Els de Màlaga hauran d’enfrontar-se davant el campió d’aquesta fase regular, el Reial Madrid, al Martín Carpena. Després de la derrota andorrana, la carambola necessita menys factors. Estarà en play-off si guanya en la visita al Coosur Betis i l’Unicaja cau enfront del Reial Madrid. Perdent a Sevilla, necessitaria, a més de les derrotes d’Unicaja i MoraBanc Andorra, la victòria del BAXI Manresa per a forçar un triple empat a 17 victòries que li deixés 8è.


Com a segon combinat amb més possibilitats d’assolir la vuitena plaça està l’Herbalife Gran Canària. Tot i estar ara mateix 9è a la classificació, els de les illes disposen de tres escenaris que els valdrien per aconseguir l’objectiu. Després de la derrota andorrana, la carambola necessita menys factors. Estarà en play-off si guanya en la visita al Coosur Betis i l’Unicaja cau enfront del Reial Madrid. Perdent a Sevilla, necessitaria, a més de les derrotes d’Unicaja i MoraBanc Andorra, la victòria del BAXI Manresa per a forçar un triple empat a 17 victòries que el deixés 8è.


Pel que fa al MoraBanc, aquest diumenge torna el públic al Poliesportiu, fet que li ve de meravelles a l’equip per tornar a sentir el suport de la gent en una situació que ben bé ho requereix. Davant tindran a l’Acunsa GBC, últim classificat i conjunt que ja no estarà el pròxim any a la Lliga Endesa. L’entrenador tricolor, Ibon Navarro, va declarar que el més important d’aquest partit serà «el moment de retrobar-nos amb els nostres aficionats el diumenge. Per altra banda, el que més ens motivarà serà oferir a la nostra gent el millor partit possible». 


Finalment, després de la victòria de l’Herbalife Gran Canària, el BAXI Manresa es va quedar sense opcions matemàtiques. Això sí, el seu resultat pot ser decisiu en la lluita per la vuitena plaça si s’arribessin a donar dos situacions molt concretes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT