PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els bars neguen que sigui viable reduir les ajudes

Els professionals del sector creuen que obrir una hora més no és suficient per a disminuir les aportacions

Per Marcos Bernat

Imatge d'arxiu de la terrassa d’un bar del Pas de la Casa.
Imatge d'arxiu de la terrassa d’un bar del Pas de la Casa. | El Periòdic

La Unió de Bars es va mostrar en contra de les noves mesures aplicades pel Govern, que redueixen les ajudes del lloguer del 75% al 50%. Així, el seu representant, Francesc Medina, va expressar el seu malestar en declaracions a EL PERIÒDIC: «Fa una setmana ens van dir que treballem una hora més, i de seguida redueixen les ajudes. La resposta per la nostra part no és gens bona».

Cal destacar que el ministre de Finances i Portaveu del Govern, Eric Jover, va atribuir aquesta decisió a la reducció de restriccions en els bars, que van deixant d’afectar el sector. Tot i això, Medina considera que els canvis respecte a les limitacions en la restauració no són suficients per reduir les ajudes. «La facturació que generem amb una hora més d’obertura, en comparació amb el 25% del lloguer, és ridícula», va apuntar.
D’altra banda, el professional del sector va considerar que el poc marge de temps afecta negativament a tots els establiments: «El poc que podem recuperar durant aquests dies, ho tornarem a perdre el primer dia del mes, quan hàgim de pagar més quantitat de lloguer».

En el cas que es vulguin disminuir les aportacions econòmiques, tal com ha succeït, el representant de la Unió de Bars creu que «s’han d’eliminar més restriccions». No obstant això, des de la Unió de Bars, no són optimistes en aquest sentit: «El ministre va deixar clar que no s’eliminarien més restriccions fins a més endavant, quan augmenti la vacunació». Per això, Medina creu que és una contradicció reduir el suport econòmic: «Sempre diuen que en el futur podrem relaxar algunes mesures, però les ajudes les lleven en el present».
D’altra banda. Respecte a l’augment del turisme, el representant dels bars assegurà que no està beneficiant als bars: «Tot i que l’afluència a la frontera és gran, no podem omplir el nostre establiment per les restriccions d’aforament». 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT