El MoraBanc perd a Badalona i ja no depèn d’ell mateix per a ser vuitè

El Joventut va proposar un partit molt físic defensivament, i que es va tornar boig al tercer i últim quart

Per David Sansaloni

Bandja Sy intenta frenar l’atac de Conor Morgan al partit d’ahir davant el Joventut. | acb Photo / D. Grau

El partit va començar inclús abans que l’àrbitre xiulés l’inici, on tots els jugadors del MoraBanc es van vestir amb una samarreta en suport al seu company Tyson Pérez. «Fuerza Tyson» va ser el missatge que van il·lustrar, i és que no era per a menys, ja que el de República Dominicana haurà de passar pel quiròfan i, posteriorment, realitzar una correcta recuperació per a tornar a trepitjar el parquet en cosa d’uns nou o 10 mesos.

En quan el rellotge es va posar en marxa, els primers minuts van ser una successió d’impresicions per part d’ambdós conjunts. Les intensitats defensives eres molt elevades, i cap jugador va aconseguir anotar fins pasats dos minuts, on Jelinek va esgotar una posició i, sobre la botzina, va fer la cistella des de quasi el migcamp. Tot i que els tricolor tenien el cartell de cinquè equip que menys punts encaixa (amb una mitjana de 78.3), el Joventut va sortir a la pista amb les idees molt clares en defensa, fent que als tricolor els costés trobar bones situacions de tir.

Més concentració i energia van presentar els homes de Carles Duran, que es va reflectir sobretot en els rebots ofensius (8-1). No obstant això, Dime va ser la peça escollida per Ibon Navarro per a canviar aquesta dinàmica, i el pivot va anar agafant protagonisme. Amb un 22-15 va començar el segon quart, on el rebots defensius van seguir sent l’autèntic forat per als del Principat. Sy ho va intentar en un parell d’ocasions des de la posició que habitualment ocupava Tyson Pérez, però, a diferència de la temporada passada, al francès no li acaben de sortir bé els tirs de tres. Els tricolor no van aconseguir aprofitar les ocasions en els primers minuts del segon parcial, i jugadors com Tomic o Brodziansky van fer molt de mal des de la zona de la pintura, mentre Bassas i Dimitrijevic castigaven des de la línia exterior.

A la meitat del segon quart, Paulí semblava tirar-se l’equip a l’esquena, aprofitant les jugades proposades per Garcia i Hannah, mentre que Artsiom Parakhouski (que havia sigut pare feia escasses hores) es feia gran sota la cistella, encadenant dos 2+1 que li van donar aire als que ahir van actuar de visitants. Per la seva part, el Joventut va seguir molt seriós en les tasques defensives i el duel va arribar amb un 44-36 al descans.

El tercer parcial va tenir uns clars protagonistes: els triples. La trobada es va convertir en un concurs per veure qui aconseguia la puntuació més gran en tirs exteriors. Amb vuit de 13 es va col·locar la Penya, i amb nou de 18 els tricolor, que van seguir patint baix la pròpia cistella. Les rotacions interiors dels locals van ser un veritable mal de cap per als de groc, i és que la dupla Tomic-Bassas va saber treure avantatge d’aquestes. Jeremy Senglin i Bandja Sy van intentar retallar distàncies des de la línia de tres punts, però el major i principal problema va ser que cada acció que aconseguia materialitzar el MoraBanc, era instantàniament contestada pel Joventut. Tot i això, una bona actuació de David Jelinek va fer somiar amb la retallada de punts al lluminós. El txec està en el seu millor moment de la temporada i ahir així ho va demostrar, però contra les dades no es pot lluitar. Els locals, quan faltaven quatre minuts per finalitzar el tercer quart, solament havien errat un tir de camp, i als del Principat se’ls feia missió impossible abaixar els percentatges dels catalans.

Amb 30 punts encaixats, ja fos per l’encert del rival o per la fragilitat defensiva dels tricolor, el tercer parcial va acabar amb un 77-65, i el darrer quart no semblava millor. Res sortia per als andorrans, i és que la intensitat dels de Badalona va ser màxima. Els primers minuts van ser un autèntic show time dels locals, impulsats per un gran Pau Ribas. Tres minuts va tardar el MoraBanc a anotar i les sis baixes es van anar notant cada vegada més. No obstant això, la trobada es va capgirar gràcies a l’encert, sobretot, de Sergi Garcia en els tirs de tres. El partit es va tornar absolutament boig, i els d’Ibon Navarro van estar a una sola cistella de retallar fins a dos punts el resultat. Finalment, 99-92 va ser el resultat final i els tricolor perden així l’avantatge que tenien, i ja no dependran d’ells mateixos per fer-se amb la vuitena plaça de la classificació. Tot es decidirà en la darrera data, aquest diumenge.