PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Ciutat de Valls acollirà alumnes de batxillerat del Lycée l’any que ve

La part andorrana s’ha compromès a finançar les obres d’inversió

Per El Periòdic

La ministra Vilarrubla, ahir a l’exterior del Lycée.
La ministra Vilarrubla, ahir a l’exterior del Lycée. | SFGA/JAViladot

Els alumnes de primer i segon curs de batxillerat (première i terminale) del Lycée Comte de Foix s’incorporaran progressivament a partir de l’inici del curs escolar 2021-2022 a l’edifici de Ciutat de Valls que el Govern ha posat a disposició del sistema educatiu francès amb motiu de l’extensió del centre. Així mateix, està previst que els alumnes de seconde s’hi afegeixin a l’inici del curs escolar 2022-2023. La part andorrana s’ha compromès a finançar les obres d’inversió que corresponen al propietari, així com en la direcció de l’obra. Per la seva banda, la part francesa es compromet a continuar els treballs de millora actuals i en els recursos de funcionament necessaris vinculats a aquesta extensió del Lycée, que segons va explicar el delegat d’ensenyament francès, Denis Dekerle, «augmentaran substancialment».

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va manifestar que el conveni signat entre ambdues administracions ahir, que tindrà una vigència inicial prorrogable de cinc anys, permet que el Govern pugui cedir aquest espai de manera temporal al Lycée, tot i que «el dia que el sistema francès no el necessiti, tornarà a estar a disposició de qualsevol sistema educatiu». Així doncs, a banda de donar garanties als alumnes del centre francès en l’actualitat, també esdevé «una inversió de futur» per a altres necessitats que puguin anar sorgint. En aquest sentit, Dekerle va indicar la probabilitat que es necessiti disposar d’aquest espai durant el termini d’uns deu anys.

Vilarrubla va recordar que aquestes obres a Ciutat de Valls van ser un compromís agafat l’any 2019 pel ministre Jover en la seva etapa com a titular d’Educació, i al llarg dels dos darrers anys «s’ha afinat el que era necessari fer i com s’havia de fer». De fet, durant el Consell de Ministres d’aquest dimecres, es van aprovar dos punts en relació amb aquestes obres. Un d’ells fa referència a la licitació de les obres de millora de l’edifici El Roc de Ciutat de Valls per un import de 273.000 euros i l’altre és la convocatòria d’un concurs per seleccionar un professional de l’arquitectura per a la redacció i direcció de les obres de l’antic edifici de l’escola espanyola de Ciutat de Valls, que s’espera que estigui finalitzat el setembre del 2022 perquè hi puguin accedir els alumnes de seconde.

Quant a la resta de modificacions que s’introduiran arran de la signatura d’aquest conveni, destaca que per al curs escolar 2021-2022 s’obrirà una nova secció internacional nord-americana i s’oferirà la nova especialitat de català de llengües, ciutadania estrangera i regional. Vilarrubla es va felicitar dels acords presos posant en relleu que «sempre hi ha hagut una cooperació molt important» entre els titulars d’Educació d’Andorra i França, per la qual cosa va dir que «agraïm l’aposta i la qualitat dels serveis que donen», informa l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT