PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marc Solsona s’incorpora al programa de Joves Pilots de l’ACA

Disputarà el Campionat de Catalunya de muntanya al volant d’un CM d’‘iniciació’

Per El Periòdic

Marc Solsona en la seva presentació a Ordino.
Marc Solsona en la seva presentació a Ordino. | FotoEsport

El Programa de Formació de Joves Pilots de l’Automòbil Club Andorra (ACA), continua creixent amb l’objectiu d’ajudar a joves que tenen condicions, per a intentar fer-se un lloc en el complicat món del motorsport. En aquesta situació es troba Marc Solsona, que a partir del diumenge formarà part del grup de pilots que defensen els colors de l’ACA Esport, en una cursa del Campionat de Catalunya de Muntanya (CCM).


La Pujada a la Trona, una de les proves més complicades del calendari català, serà la primera a la qual s’enfrontarà el jove pilot andorrà. La primera intenció de Solsona era començar la temporada a Alcover (Tarragona), prova inicial del certamen català, fins i tot en les jornades prèvies va estar prop d’Edgar Montellá per a conèixer en directe els prolegòmens que acompanyen a les proves d’aquestes característiques, passades de reconeixement al recorregut incloses. A la Trona completarà l’experiència al 100%, encara que en aquesta pujada el traçat és més exigent i difícil de memoritzar i d’establir referències correctes. En aquesta ocasió, Solsona està decidit de començar el seu aprenentatge sobre l’asfalt, una vegada superades les obligacions acadèmiques que el van privar de competir en carreres anteriors.


Per a iniciar la seva trajectòria esportiva, el jove pilotarà un CM amb prestacions adequades a la seva experiència. En el moment de la presentació, el del Principat va declarar que «fins al moment he realitzat una formació molt completa en l’àmbit teòric i he passat moltes hores en el simulador. No serà fàcil, però estic convençut que amb treball i esforç aconseguirem l’objectiu». En la seva intervenció, el secretari general de l’ACA, Toti Sasplugas, va aclarir que el programa «tindrà una durada de tres anys i les ajudes se centraran en l’especialitat de la Muntanya». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT