PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra promociona a Fitur els actes esportius i culturals

Espanya, Portugal i Croàcia donen suport a l’aplicació promoguda pel Govern per a poder viatjar

Per El Periòdic

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, al centre de representants internacionals i autoritats andorranes.
La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, al centre de representants internacionals i autoritats andorranes. | Govern d’Andorra

L’oferta turística d’estiu, i en concret, els esdeveniments esportius –el Tour de France i l’Andorra Multisport Festival– i culturals –l’Andorra Mountain Music o l’Andorra L’Andart–, són algunes de les propostes més destacables que Andorra promou a la fira de Fitur, que té lloc a Madrid des del dia d’ahir i fins al 23 de maig.
Aquest certamen, que normalment se celebra a finals del mes de gener, es va haver de posposar a causa de la pandèmia, i en aquesta ocasió, i de forma excepcional, té lloc enguany durant la primavera en comptes de l’hivern. De fet, es tracta de la primera fira presencial del circuit internacional de grans esdeveniments del sector turístic i reunirà més de 5.000 participants. En aquest sentit, l’organització ha establert un seguit de protocols, tant per als expositors com per als participants, amb la voluntat de vetllar per la seguretat de les persones que acudiran durant aquests dies.

La presència del Principat en aquest certamen suposa una aposta ferma per estar presents a la fira de turisme més important del mercat espanyol i la segona a nivell internacional. De fet, els mercats de proximitat seran una de les destinacions més sol·licitades durant l’estiu i, d’aquesta manera, Andorra es posiciona com a destinació de natura, sense aglomeracions i amb una oferta de turisme actiu adaptada per a tots els públics.
A banda d’això, Andorra també donarà a conèixer l’Andorra Mountain Music, que tindrà lloc des del 26 de juny al 31 de juliol, durant sis caps de setmana, a la plataforma de Soldeu. L’esdeveniment ha generat interès, ja que es tracta d’uns dels primers festivals que se celebraran a l’aire lliure després de la pandèmia i que reunirà alguns dels DJs de més renom internacional com Armin van Buuren, David Guetta, Bob Sinclair o Don Diablo, a més de Mónica Naranjo i Texas.

També cal mencionar l’Andorra L’Andart, on una selecció d’artistes executaran diferents obres d’art i estaran exposades al llac d’Engolasters i al seu voltant de l’1 de juliol al 15 de setembre.
Els esdeveniments esportius tenen un espai destacat en aquesta fira i enguany acaparen l’atenció el Tour de França –de l’11 al 13 de juliol amb jornada de descans inclosa– i l’Andorra Multiesport Festival, que se celebrarà al llarg de tot l’estiu amb diferents proves, a remarcar l’Ironman 70.3 que tindrà lloc el 4 de juliol.
Hi participen també l’Andorra Health Destination i l’Andorra Convention Bureau, amb l’objectiu de mantenir diferents contactes amb altres professionals del sector mèdic i de turisme MICE, respectivament, a més de l’Andorra Park Hotel, Hotansa, Daguisa, Caldea, Grandvalira i l’Associació d’Agències de Viatges.
Andorra és present a Fitur amb un estand de 220 metres quadrats de superfície. Enguany, i com a novetat, es tracta d’un estand paper-free més sostenible i digitalitzat, ja que tot el material promocional es pot descarregar a través d’uns codis QR situats en tòtems. 

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, present ahir a la fira, es va reunir amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme d’Espanya, Reyes Maroto, la secretària d’Estat de Turisme de Portugal, Rita Marques, i el secretari d’Estat de Croàcia, Tonci Glavina. En la trobada amb Reyes Maroto, es va parlar sobre el certificat verd digital, en el qual treballa la Comissió Europea. La ministra andorrana va apuntar que el país demana que «l’aplicació que estem elaborant pugui ser reconeguda per la Unió Europea». Així, va assegurar que, en aquest sentit, va rebre el suport dels tres països citats. Ubach va explicar que es mantenen «a l’espera dels tempos de la comissió per avançar en la finalització del reglament que establirà aquest certificat». A més, va afirmar que aquest s’aprovarà «com a màxim, a la fi de juny», quan Andorra haurà de demanar «l’adequació de l’aplicació per a garantir una mobilitat fàcil».

D’altra banda, la ministra va valorar positivament la participació en el primer dia de Fitur: «És molt important estar en un esdeveniment com aquest després de la situació que hem viscut». A més, cal destacar que, en la inauguració de Fitur, Ubach va coincidir amb els reis d’Espanya, Felipe VI i Letizia. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT