PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Apapma veu com una «victòria» tenir la vall del Madriu sense cotxes

L’entitat fa anys que reclama la prohibició de l’accés rodat

Per Alba Llacuna

Una imatge d’arxiu de la vall del Madriu.
Una imatge d’arxiu de la vall del Madriu. | Tony Lara

«És una molt bona notícia. Prohibir l’accés rodat a la vall del Madriu ajudarà a preservar la flora i fauna», va assegurar la presidenta de  l’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient d’Andorra (Apapma), Patricia Bragança, que considera la fita com una «victòria».

En aquest sentit, Bragança va recordar que aquesta és una reivindicació antiga de l’entitat i que és «fruit de picar pedra durant molts anys». Un èxit que la presidenta de l’entitat atribueix a les juntes anteriors i a la «tasca que han dut a terme». De fet, va recalcar que en altres espais similars com el de la Vall del Madriu –declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco–, la normativa és «molt més restrictiva». 

Tot i no haver estudiat el text, i, per tant, no saber amb exactitud el contingut, des d’Apapma es veu aquest anunci com un pas important cap a la bona direcció per a la gestió de l’espai natural.

Una vegada assolida aquesta fita, per Bragança el proper objectiu és assegurar el seu compliment. «Caldrà reforçar la vigilància per poder fer complir aquesta prohibició», va afirmar la presidenta, que, per assolir-ho, serà necessari que «els comuns hi destinin els recursos necessaris». El primer pas, però, per la presidenta d’Apapma està assolit amb una «unificació de criteris» entre les administracions comunals que ha permès arribar a aquesta prohibició de l’accés rodat.

D’altra banda, a la possible delimitació de les persones que hi poden accedir, des de l’entitat tampoc ho veuen amb mals ulls. «La natura és per gaudir-la, però la interacció ha de ser mínima», va assenyalar Bragança. En aquest sentit, tot i que la mentalitat i la conscienciació del país envers la natura ha canviat, des de l’entitat reconeixen que encara queda molt camí per fer. «A Andorra el medi ambient té un gran impacte en la nostra salut», va recalcar Bragança que espera que amb aquestes mesures es pugui preservar uns dels principals béns del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT