PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dues victòries separen el MoraBanc de l’objectiu de ser equip de play-off

L’absència de Pérez, i la més que probable de Tunde per malaltia, deixen a l’equip minvat davant el Joventut

Per David Sansaloni

Senglin proposa una jugada d'atac en el partit d'anada davant el Joventut.
Senglin proposa una jugada d'atac en el partit d'anada davant el Joventut. | acb Photo / Albert Martín

El MoraBanc afronta la recta final de la Lliga Endesa, i és que solament queden dos enfrontaments per disputar: Joventut i Acunsa GBC. Avui, a partir de les 18.30 hores, els d’Ibon Navarro visitaran el Palau Municipal d’Esports de Badalona per a veure’s les cares davant els jugadors de Carles Duran. L’equip del Principat depèn d’ell mateix per a assolir la vuitena, i més desitjada, plaça de la classificació, que porta intrínseca l’entrada a la lluita pel títol del campionat amb la participació en el play-off.


La notícia més destacada va sortir ahir a la roda de premsa, on Ibon Navarro va comunicar que «Tunde ha estat malalt des del passat diumenge i ha hagut d’anar fins i tot a l’hospital per una febra que no minva. Ell m’ha comunicat que si demà (avui) s’alça del llit bé, agafaria el cotxe i vindria al partit, però dubto moltíssim que això sigui possible i, per tant, no crec que jugui davant el Joventut». L’entrenador tricolor també va voler recordar que «Tyson es va lesionar a les acaballes del partit, mentre disputava una pilota per poder guanyar. No hem d’oblidar aquest fet i hem de seguir lluitant». Per la seva part, l’estatunidenc Jeremy Senglin també va voler fer menció al seu company, i va assegurar que «volem dedicar-li la victòria a Tyson, per tot el que ha patit aquesta temporada, i tant de bo es pugui fer en un partit tan complicat com aquest».


Amb quatre victòries consecutives, els tricolor són els principals candidats per a aconseguir l’objectiu. Tanmateix, fins a quatre equips tenen opció a entrar dins de la següent fase de la lliga. A més del MoraBanc, també l’Unicaja, l’Herbalife Gran Canària i el BAXI Manresa tenen possibilitats (uns més que altres) de fer-se amb l’últim lloc per al play-off.


Pel que respecta als de Badalona, aquests van guanyar a domicili (71-79) en el darrer partit, contra el TD Systems Baskonia, per a tancar matemàticament la seva classificació per a la següent fase de la Lliga Endesa. Cinc són les peces més perilloses amb les que compta el Joventut i que poden posar en greus problemes als d’Ibon Navarro. El més destacat aquesta temporada ha sigut, com no podia ser d’una altra manera, un clàssic ja de la Lliga Endesa, com és Ante Tomic. L’ex del Reial Madrid i del Barça està traient una mitjana de 13.1 punts per partit, fent una valoració 16.7, sent la més alta de l’equip. Juntament amb el croat està Brodziansky, que va ser el que va espentar l’equip en el darrer duel. En la seva tercera temporada a l’ACB, l’eslovac fa quasi 10 punts per partit i se situa al capdavant pel que fa a efectivitat en el tirs de 2. Per la seva part, Xabi López-Aróstegui no es queda enrere, i és que l’espanyol sol fer una valoració mitjana de 15.8 i pràcticament no ha errat en els tirs lliures durant tot el campionat. Finalment, s’ha de parlar també del director d’orquestra, Ferran Bassas, i d’un habitual també a la Lliga Endesa com és Pau Ribas. 

 

Ibon Navarro - Entrenador del MoraBanc

«Tyson es va lesionar a les acaballes del partit, mentre disputava una pilota per poder guanyar. No hem d’oblidar aquest fet i hem de seguir lluitant».

 

Jeremy Senglin - Jugador del MoraBanc

«Volem dedicar-li la victòria a Tyson per tot el que ha patit aquesta temporada, i tant de bò es pugui fer en un partit tan complicat com aquest».

PUBLICITAT
PUBLICITAT