El VPC venç en un treballat partit contra el Tarascón, el penúltim

• El 20-7 de la primera part va deixar quasi sentenciat l'enfrontament, que va acabar 25-10
R. MORA

El VPC va fer una bona feina per frenar un Tarascón més perillós a la segona meitat, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

La sorollosa afició del Tarascón, liderada per una peculiar dona que es va enemistar amb mitja graderia del Camp del Consell que no era de l'Ariège, no va ser suficient per desequilibrar un VPC Andorra que tenia l'obligació de guanyar el penúltim classificat d'Honor. Així va ser: l'equip de Michael Broad, amb el vestit de treball des del primer minut, va haver de treure la casta per vèncer 25-10 un matx que al descans ja era andorrà per 20-7.

El matx, amb tot, va començar amb dues clares ocasions del Tarascón per avançar-se en el marcador, però les dues penalitats amb què va comptar en els primers quatre minuts no les va aprofitar el seu 15. Així, com que ja se sap que quan no pegues primer a un equip que et supera, acabes rebent, el VPC va tenir la seva al minut 8 amb una penalitat que Hinds sí que va transformar en el 3-0 inicial que va servir per obrir la llauna. El partit tenia clar color local -això és, al camp, perquè a la graderia la sorollosa aficionada discutia tota sola amb el primer que li demanava tranquil·litat i bons aliments- i d'aquesta manera es va concretar al minut 20 amb un assaig de Hinds per la dreta que va sortir d'una touche a l'esquerre en una bona acció de joc d'equip. El mateix australià va transformar l'acció en el 10-0.

Als set minuts, una nova penalitat per al VPC després d'una gran carrera de Magallón va permetre Hinds tornar a avançar els locals (13-0), i un assaig col·lectiu en el minut 31 i la transformació següent de l'australià va posar el 20-0 en el marcador. Però, el Tarascón va rebre un excessiu premi a les seves múltiples errades amb un assaig en el minut 35 amb transformació inclosa (20-7), i amb què es va anar a la segona part.

En la represa, el Tarascón va semblar més perillós en atac, sobretot amb molta pressió sobre la línia defensiva del VPC, on a vegades es va patir per treure la pilota, i així els francesos van retallar distàncies amb una penalitat en el minut 49. Després, lluita al camp i a la graderia amb l'esmentada aficionada -fins i tot el president del club li va demanar calma- i un últim assaig, ara de Magallón després de la carrera de Taurinyà, que va deixar el matx en el definitiu 25-10.