PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els propietaris dels gossos protestaran si no es paga el 100% de l’ADN

Vilamajó veu la prova com una estratègia per saber el nombre de gossos

Per Lídia López

Diversos gossos esperant al seu propietari.
Diversos gossos esperant al seu propietari. | Maricel Blanch

Els propietaris de gossos que conformen el Grup Animalista AND segueixen mostrant-se contraris a la prova de genotipatge caní que, segons tot apunta, tirarà finalment endavant. Els veterinaris haurien acceptat a contracor dur a terme les extraccions de sang, malgrat que no s’hagi comunicat oficialment ni s’hagi elaborat la nova calendarització del pla per part de les corporacions adscrites –totes menys Escaldes-Engordany–. Així, davant aquest context, el portaveu de l’associació, Jaume Vilamajó, anuncia possibles concentracions si els comuns no rectifiquen.

«Els mateixos veterinaris van dir que no ho veien amb bons ulls per la manca de fiabilitat», va recordar el portaveu, que també va reclamar que aquest exercici es fa amb la finalitat de «saber el nombre de gossos que hi ha al país». «Aquesta no és la manera», va lamentar Vilamajor.

En aquest sentit, les alternatives que proposen des del grup consisteixen en: la contractació de personal que controli i sancioni als incívics, posant en relleu que «un cop corri la veu que ja s’han posat multes, la resta de gent s’ho pensarà dos cops». I, sobre la disponibilitat de les dades dels cans, Vilamajó obre la porta a treballar en un sistema similar a la història compartida, però en aquest cas adaptat als veterinaris.

Sigui com sigui, els propietaris enfurismats per l’activació el mateix any de dos elements impositius al voltant dels gossos –la taxa de tinença de 25 euros i l’extracció de 18,50 euros pel genotipatge–, i reclama als comuns que compleixin amb el seu enunciat inicial si volen l’adscripció al programa. «Van dir que pagarien el 100%, doncs que ho facin», va sentenciar Vilamajó. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT