PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cinc nous agents de circulació lauredians juren el càrrec

La corporació reconeix la tasca dels funcionaris que deixaran de servir

Per El Periòdic

Els nous agents de circulació comunals de Sant Julià de Lòria amb els membres de la corporació.
Els nous agents de circulació comunals de Sant Julià de Lòria amb els membres de la corporació. | ANA / M.P.

Sant Julià de Lòria va celebrar ahir una sessió ordinària del Consell de Comú centrada en la presa de jurament de cinc nous agents que s’integraran al Servei de Circulació comunal, i en el reconeixement de sis treballadors públics pels serveis prestats a la corporació al llarg de 25 anys o per jubilació. El cònsol major lauredià, Josep Majoral, va posar en relleu que «per a mi, aquesta és la sessió més important que he fet en aquesta sala perquè el personal del comú és l’actiu més important que tenim, ja que sou qui poseu la cara i feu que Sant Julià funcioni». Així, als funcionaris que deixaran de prestar els seus serveis se’ls ha fet entrega d’unes medalles commemoratives i d’un petit obsequi.

Per la seva banda, des de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat va assenyalar que «és necessari fer aquest reconeixement a les persones que s’han jubilat després de tots aquests anys de servei», ja que durant aquest temps han treballat «amb la màxima implicació possible». Quant a la incorporació dels nous agents de circulació comunals, va manifestar que «espero que s’impliquin en el dia a dia de la parròquia», tot i que es va mostrar segur de què «tenen vocació de servei, d’ajudar i de ser propers als ciutadans» que, en definitiva, «és la línia que ha de seguir qualsevol funcionari de l’administració comunal».

Per últim, la sessió del Consell de Comú també va servir per dur a terme el tradicional arrendament en subhasta pública de la Muntanya del Francolí, uns terrenys que s’empren per a la pastura del bestiar. El guanyador de la subhasta per aquest any va estat novament Jordi Ramoneda, per un import de 400 euros. «Cada any es presenten les dues mateixes persones, sempre s’ho endú el mateix i, després, entre ells dos porten el bestiar de manera conjunta», va apuntar el cònsol.

Recollida de burilles

D’altra banda, Cairat va exposar que la formació està disposada a arribar a un acord amb la majoria pel que fa a la posada en marxa de campanyes de sensibilització que tinguin com a finalitat el respecte pel medi ambient. En aquest sentit, cal recordar que Desperta Laurèdia va fer una publicació aquest cap de setmana a les xarxes socials on mostrava una imatge de dues ampolles plenes de burilles recollides en 45 minuts. «Uns quants ciutadans van fer una recollida de burilles per mostrar la quantitat de brossa que llancem a la parròquia» i es va aprofitar l’ocasió per «fer-ne difusió i compartir aquest missatge de la necessitat d’acabar amb aquests hàbits que embruten el medi», va explicar.

Així mateix, el cap de l’oposició va assegurar que a l’entorn de Sant Julià «hi ha algunes zones més afectades per l’acumulació de deixalles», com és el cas del bosc de la Rabassa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT