PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra ja coneix 30 dels 40 equips que formaran la Primera RFEF

La tercera categoria del futbol espanyol comptarà amb clàssics com el Deportivo o el Racing de Santander

Per David Sansaloni

Miku celebra un gol amb Celso Borges en el partit davant el Numància.
Miku celebra un gol amb Celso Borges en el partit davant el Numància. | RC Deportivo

L’FC Andorra ja coneix el nom de 30 dels 40 equips que la pròxima temporada competiran en la Primera Divisió RFEF, la que serà la nova tercera categoria del futbol espanyol i on estaran els d’Eder Sarabia. El Cornellà, des del grup 3 intermedi, i els vuit perdedors de la primera ronda del play-off d’ascens a Segona Divisió (FC Andorra, Barça B, Reial Madrid Castilla, San Sebastián de los Reyes, Linares, Calahorra, Celta B i Zamora) van ser els últims a sumar-se a aquest grup, del qual ja formaven part equips de la talla del Racing de Santander, l’Extremadura, el Rayo Majadahonda, la Cultural Lleonesa i la Real Unió, a més dels gallecs Deportivo de la Corunya i Racing de Ferrol.


En aquests moments falten nou places per adjudicar-se. Els conjunts que es faran amb elles sortiran dels quatre que descendeixin de Segona Divisió (de més a menys possibilitats, l’Albacete, el Lugo, el Sabadell, l’UE Logroñés, el Castelló, l’Alcorcó, el Cartagena, el Saragossa o l’Oviedo); dels quatre perdedors de l’última eliminatòria del play-off d’ascens a la Lliga Smartbank; i del segon classificat del grup III D, que té encara una jornada pendent de disputar. El Llagostera ho té a la seva mà, ja que disposa de quatre punts d’avantatge sobre l’Hèrcules i el Lleida, que tenen un partit menys i han d’enfrontar-se avui. A més, en la jornada final hi ha un Llagostera-Hèrcules. 


Malauradament, el somni dels andorrans es va esfumar el passat cap de setmana amb la derrota davant la Reial Societat B per 2-1 al Francisco de la Hera, a Extremadura. No obstant això, l’objectiu principal per als tricolor era l’ascens a la Primera Divisió RFEF, i era el més realista, però l’equip va intentar la fita i es va quedar a tan sols 180 minuts d’aconseguir-ho. Ara, clàssics del futbol espanyol com poden ser el Deportivo de la Corunya o el Racing de Santander acompanyaran als del Principat en la lluita a la tercera categoria. Cal recordar que, una vegada es coneguin els 40 equips, aquests es dividiran en dos grups, gairebé quasi segur per criteris geogràfics, on els conjunts que surtin vencedors d’ambdós aconseguiran el passi directe a la Lliga Smartbank, mentre que els segons, tercers, quarts i cinquens disputaran el ja conegut play-off d’ascens. Per altra banda, els últims cinc classificats de cada grup descendiran a la Segona Divisió RFEF.
D’altra banda, no s’ha d’oblidar que equips com les pedreres del Celta, Betis, Sevilla, Reial Madrid, Vila-real, Barça i, fins i tot, Athletic de Bilbao o Reial Societat (aquests dos últims encara incert) estaran lluitant juntament amb la resta d’equips per aconseguir els millors resultats a la Primera RFEF. Sense cap dubte, la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha aconseguit crear una competició amb un nivell altíssim, i on cap dels equips podrà relaxar-se si volen optar a mantenir la categoria.


Diversos jugadors de l’FC Andorra han anat publicant missatges de motivació en vistes a la temporada vinent. El màxim golejador de l’equip, Carlos Martínez, va aprofitar per ‘maleir’ la seva sort i afrontar amb optimisme l’any vinent: «Es va acabar el somni! Un altre que s’apaga. El quart play-off que em dona l’esquena! Mai cau del meu costat! Però tornarem a intentar-ho amb mes il·lusió i ganes que mai. Orgullós dels meus!». Per la seva part, el central Mickael Gaffoour va escriure que és «una temporada més que s’acaba... Per desgràcia, cada vegada em queda menys en aquest trajecte, però tinc clar que el més bonic és poder conèixer i aprendre de la gent que t’envolta». 

 

Primera Divisió RFEF

Equips classificats, i amb opcions de fer-ho, per comunitats autònomes:

Galícia
- Celta B, Deportivo i Racing de Ferrol
Amb possibilitats: Lugo (Segona Divisió)

Astúries
Amb possibilitats:  Oviedo (Segona Divisió)

Cantàbria
- Racing de Santander

Castilla i Lleó
- Zamora, CyD Leonesa, Unionistes i Valladolid Promeses
Amb possibilitats: Burgos (play-off)

País Basc
- Real Unió
Amb possibilitats: Bilbao Athletic (play-off), Amorebieta (play-off) i Reial Sociedad B (play-off)

La Rioja
- Calahorra i SD Logroñés
Amb possibilitats: UD Logroñés (Segona Divisió)

Navarra
- Tudela

Aragó
Amb possibilitats: Saragossa (Segona Divisió)

Catalunya
- Andorra, Barcelona B, Nàstic de Tarragona i Cornellà
Amb possibilitats: Sabadell (Segona Divisió). Llagostera i Lleida lluiten per una plaça en el grup III D

Balears
- Atlètic Balears.
Amb possibilitats: Eivissa (play-off)

Comunitat Valenciana
- Alcoià i Vila-real B
Amb possibilitats: Castelló (Segona Divisió). L’Hèrcules lluita per una plaça en el Grupo III D

Regió de Múrcia
Amb possibilitats: Cartagena (Segona Divisió) i UCAM Múrcia (play-off)

Castella-la Manxa
- Talavera
Amb possibilitats: Albacete (Segona Divisió)

Madrid
- San Sebastián de los Reyes, Reial Madrid Castilla, Inter de Madrid i Rayo Majadahonda
Amb possibilitats: Alcorcó (Segona Divisió)

Extremadura
- Extremadura
Amb possibilitats: Badajoz (play-off)

Andalusia
- Linares, San Fernando, Betis B, Atlètic Sanluqueño, Linense i Sevilla Atlètic.
Amb possibilitats: Algesires (play-off)

Canàries
- No tindrà representants
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT