PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Josep Maria Mas, nou president de la Cambra de Comerç

La seva trajectòria està lligada a la direcció d’un grup de retail i alimentació

Per El Periòdic

El nou president de la Cambra de Comerç, Josep Maria Mas.
El nou president de la Cambra de Comerç, Josep Maria Mas. | Cambra de Comerç

En la celebració del Ple de la Cambra de Comerç d’ahir per designar el nou president de l’entitat, la candidatura de Josep Maria Mas Torres va ser l’escollida. Mas ocuparà el càrrec de la presidència de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis a partir d’aquest mes de maig i per un període màxim de sis anys. El fins ara tresorer de la institució, membre del Comitè i també membre de la Comissió de Comerç, està vinculat a la Cambra des de l’any 2009. La seva trajectòria professional, segons va informar l’entitat en un comunicat, està lligada a l’alta direcció d’un grup familiar andorrà del sector del retail i l’alimentació. 

El nou president, que agafa el relleu del fins ara màxim responsable de la Cambra, Miquel Armengol, «vol seguir treballant per al teixit empresarial del país, com a òrgan consultiu de les administracions públiques i en la missió tradicional de la institució per a la diversificació de l’economia andorrana i el foment de la competitivitat del país». Concretament per aquest inici de mandat, la voluntat de la Cambraés ajudar a revertir la caiguda del PIB i contribuir a la recuperació econòmica i del teixit empresarial del país. «Em sento molt honrat de representar una institució com la Cambra de Comerç. El teixit empresarial andorrà viu un moment delicat arran de la pandèmia i cal estar més que mai a prop seu per ajudar a la represa econòmica i la dinamització de l’activitat», va argumentar Mas. D’aquesta manera, el comitè executiu de la Cambra queda constituït de la següent manera: Josep Maria Mas (president), Ramon Ginesta Julian (vicepresident comerç), Daniel Armengol Bosch (vice-president d’indústria), Ricard Vicens Rodríguez (vice-president de turisme), Esther Puigcercós Font (vicepresident altres serveis), Joan Arderiu Soler (tresorer), Carles Visent Guitart (tresorer adjunt), Mercè Arderiu Huix (Vocal), Francisco Figuera Llusa (vocal).

Cal destacar que, possiblement, dels reptes més importants, i polèmics, que haurà d’assumir el nou president i la seva junta serà el projecte de l’aeroport. Malgrat que en una entrevista en aquest rotatiu el president sortint va assegurar que «la Cambra no vol fer un aeroport, sinó desenclavar el país», el cert és que en els últims anys des de l’ens s’ha fet un suport incondicional a aquesta infraestructura. Així mateix, Ginesta, va lamentar que es critiqui la proposta sense aportar alternatives a canvi. «Nosaltres no som polèmics ni som una empresa que vol fer un aeroport. A mi m’agradaria tenir propostes. Em molesta una mica que la gent no tingui en compte l’estudi que s’ha fet, que és magnífic i extremadament tècnic. Però la gent no ha pres la pena de mirar el que representava», va reconèixer Ginesta. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT